Mixu Paatelaisen nimitys on hyvä veto HIFK:lta, vaikka häneenkin liittyy kysymysmerkkejä

Mixu Paatelainen kommentoi lauantaina Hibernian ja Hearsin välistä ottelua skottimedialle.

JalkapalloVeikkausliiga

Mixu Paatelaisen nimitys on hyvä veto HIFK:lta, vaikka häneenkin liittyy kysymysmerkkejä

Mixu Paatelainen on HIFK:n uusi päävalmentaja 2+1-vuotisella sopimuksella. Joel Perovuo tervehtii Paatelaisen paluuta Veikkausliigan ilolla.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 17.4.2022 | KUVAT All Over Press

Mixu Paatelainen palaa takaisin Veikkausliiga-areenoille tehtyään HIFK:n kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen. Paatelainen valmensi edellisen kerran Veikkausliigassa 2007, jolloin hän luotsasi Turun Palloseuran kolmanneksi. Paatelainen erosi kuitenkin tehtävästään tammikuussa 2008 ja siirtyi Hibernian päävalmentajaksi.

Vuosina 2011-2015 Paatelainen valmensi Suomen A-maajoukkuetta, kunnes Palloliitto erotti hänet kesken heikosti menneiden EM-karsintojen. Sen jälkeen Paatelainen on valmentanut Dundee Unitedia – joka putosi hänen ohjissaan Skotlannin Valoliigassa – ja thaimaalaista Ubon UMT Unitedia sekä Latvian ja Hongkongin maajoukkueita.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo pitää Paatelaisen palkkaamista mielenkiintoisena vetona. HIFK joutui etsimään uuden päävalmentajan, kun Bernardo Tavares erosi yhden Veikkausliiga-ottelun jälkeen ja siirtyi indonesialaisen PSM Makassarin päävalmentajaksi.

”HIFK sai pahasti näpeilleen palkatessaan Tavaresin kaltaisen kysymysmerkin päävalmentajaksi. Hyvää Paatelaisen valinnassa on se, että nyt ei palkattu mitään täysin mystistä kysymysmerkkiä, vaan valmentaja, joka tiedetään ja tunnetaan, vaikka hän onkin ollut viimeiset vuodet pimennossa näissä hieman eksoottisimmissa pesteissään. Paatelainen on iso nimi ja tuo varmasti uskottavuutta HIFK:n toimintaan. On myös hienoa, että hänen tasoinen valmentaja tuo kokemuksensa ja tietämyksensä taas suomalaisen jalkapallon käyttöön”, Perovuo sanoo

”Toisella puolella vaakaa on sitten se, minkälainen valmentaja Paatelainen on tänä päivänä ja millaisessa tilassa hänen prosessinsa valmentaja on. Nähdäänkö nyt Joulukuusi osa 2 vai onko hänen jalkapallonsa mennyt miten paljon eteenpäin ja onko se monipuolistunut? Tässä mielessä hänen paluutaan Veikkausliigaan on todella mielenkiintoista seura. Mitä on Paatelaisen jalkapallo pn vuonna 2022 ja miten se toimii Veikkausliigassa ja HIFK:ssa?”

”Tämän kauden osalta tiilanne ei tietenkään ole optimaalinen Paatelaisen kannalta. Kausi on jo alkanut ja pelaajat pitäisi saada nopeasti omaksumaan hänen oppinsa ja ideologiansa. Edessä on jännittävät viikot ja kuukaudet, mutta ilman muuta tässä valinnassa on tietyistä pelillisistä ja valmennuksellisista kysymysmerkeistä huolimatta +-etumerkki.”

Lue myös: Mixu Paatelainen teurastettiin siksi, että hölmölässä naurettiin porukalla joulukuuselle