F1-asiantuntija pelkää, että Valtteri Bottas on pitkälti kerännyt puusta jo omat omenansa

Valtteri Bottas on tällä hetkellä MM-taulukossa 40 pisteellä kahdeksas.

Formula 1

F1-asiantuntija pelkää, että Valtteri Bottas on pitkälti kerännyt puusta jo omat omenansa

Miltä Valtteri Bottaksen kauden jatko näyttää? Erkki Mustakarin mukaan Kanadassa voi vielä osua, mutta muuten meno alkaa hidastua.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.6.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksen vauhti tulee tästä eteenpäin hidastumaan suhteessa suurempien tallien autoihin, arvioi tunnettu F1-toimittaja Erkki Mustakari. Mustakarin mukaan syyt siihen eivät ole Bottaksessa – eikä myöskään siinä, että Alfa Romeo alkaisi hyytyä. Kysymys on hänen mukaansa yksinkertaisesti siitä, että suuremmilla talleilla on mahdollisuus kehittää autojaan – jopa nykyisten kuluraamien puitteissa – enemmän kuin pienemmillä talleilla.

”Keskitason tallien loistoaikaa oli kauden alku. Silloin piti kerätä ne omenat puusta ja niin Valtteri tekikin. Isot tallit ovat nyt kovassa kehitysvauhdissa, kun pienempien tallien vauhti sillä saralla vähitellen hiipuu. Keskikastin tallien yllätysmahdollisuudet tulevat tästä eteenpäin vähenemään. Tietysti erikoistilanteet ja sää voivat silti aina antaa mahdollisuuksia”, Mustakari sanoo.

Best odds for Formula One at Expekt. Checkt and play!

Bottaksen edellinen kisaviikonloppu Bakussa sujui mollissa. Hän pinnisti aika-ajossa juuri ja juuri toiselle ajojaksolle, mutta lähtöruuduksi merkittiin vasta 15:s paikka. Lopputuloksissa Bottas jäi MM-pisteittä olemalla kisan 11:s.

Kanadassa Bottas on kuitenkin pärjännyt mukavasti. Hän oli ruutulipulla Mercedeksellä kakkosena kausilla 2017 ja 2018. Mustakari uskoo, että Kanadan rata sopii suomalaiskuskille yhä.

”Tähän mennessä Valtteri on ulosmitannut Alfasta kisoissa kaiken hyvin ulos, mutta viime viikonloppuna meno oli muutenkin tylsässä kisassa aivan liian vaisua. Häneltä odotettiin iskua, mutta ilmeisesti päivitysosat eivät tuoneet sitä potkua, jota odotettiin. Kanadan rata kuitenkin sopii Valtterin ajotyylille, joten jos auto on kunnossa, voi pisteitä taas vaihteeksi laariin ropista”, Mustakari toteaa.

Ferrarin moottoreissa on ollut ongelmia. Bottaksen tallikaveri Zhou Guanyu keskeytti Bakussa tekniseen vikaan. Alfa Romeolla on tehty töitä autojen vikojen korjaamiseksi.

”Moottorien osalta asiakastallit saavat Ferrarilta tietoa asioista, mutta talleilla on myös Ferrarin tuntevia miehiä, joiden vastuualueena on moottorien toiminta ja he katsovat moottorien perään.”