Ferrarin käsittämätön taktinen tunarointi alkaa repiä jo tallin yhtenäisyyttä

Charles Leclerc lähtee kakkosruudusta lauantaina sprinttikisaan Itävallassa.

Formula 1

Ferrarin käsittämätön taktinen tunarointi alkaa repiä jo tallin yhtenäisyyttä

Ferrarin taktinen tunarointi ei käy kalliiksi vai Charles Leclercin MM-haaveile. Se repii Erkki Mustakarin mukaan jo tallin sisäistä yhtenäisyyttä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.7.2022 | KUVAT All Over Press

Ferrarin Charles Leclercin johtoasema Britannian GP:ssä Silverstonessa viime viikonloppuna suli jälleen tallin taktiikan pettämiseen. Kun muut kärkikuskit tulivat renkaanvaihtoon turva-auton tullessa radalle, Leclerc jatkoi vanhalla setillä ajamista. Lopulta tallikaveri Carlos Sainz ohitti tuoreen rengassetin turvin Leclercin ja kaasutti kisan voittoon.

F1-toimittaja Erkki Mustakari uskoo asian korpeavan yhä nuoren kuskin mieltä.

”Tuntuu käsittämättömältä, että osaava talli voi tehdä näin käsittämättömiä kömmähdyksiä taktiikan suhteen. Ferrarilla on mittava taktinen tietämys ja silti nähdään tällaista”, Mustakari parahtaa.

Leclerc on jo muutamaan otteeseen kärsinyt typerästä taktisesta päätöksestä tällä kaudella. Taktiikka floppasi myös Monacon kisassa, joka oli Leclercille kotikisa.

Who will win the Sprint Qualifying in Austria? Check the odds for Verstappen, Leclerc, Bottas and the rest at Expekt!

”Se varmasti söi miestä erityisesti. Taktiikat ovat matematiikkaa, joita tallille on laskemassa oma ryhmänsä. Todennäköisyydet välitetään pääinsinöörille varikkomuurille. Kokkeja taktiikan tekemisessä riittää ja se, että tosi moni on siinä mukana, voi olla myös syy virheisiin. Mutta silti Ferrarin varikkomuurilla tehdään nyt liian usein heikkoja päätöksiä. Siihen on pakko reagoida”, Mustakari sanoo.

Tilanne on myös rakentamassa eripuraa Ferrarin väkeen. Osa ei halunnut juhlia Sainzin uran ensimmäistä voittoa Silverstonessa, koska Leclercin kohtaloksi tuli taas selkeä taktinen töpeksintä.

”Sääliksi käy Leclerciä. Vaikka hän ajoi hyvälle sijalle Silverstonessa, vedettiin voitto hyppysistä tällä tavalla. Sitten hän yritti vielä antaa korrekteja kommentteja kisan jälkeen, mutta silmät puhuivat jotain aivan muuta.”