Meno muuttunut pesäpallossa villiksi – nyt neuvotellaan jo kautta 2023 koskevista siirrosta

Joensuun Maila on ElmoTV.n tietojen mukaan tiedustellut päättyneen kauden aikana Janne Kivipellon halukkuutta siirtyä Joensuuhun 2023, jolloin Elias Pitkänen nousee Kouvolan ykköslukkariksi.

Pesäpallo

Meno muuttunut pesäpallossa villiksi – nyt neuvotellaan jo kautta 2023 koskevista siirrosta

Aiemmin pesäpalloseurat paheksuivat kesken kauden käytyä neuvotteluja uusien pelaajien hankkimisesta. Nyt neuvotellaan hurjimmillaan jo kautta 2023 koskevista siirroista.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 15.10.2021 | KUVAT All Over Press

Pesäpallopiirejä on puhuttanut tällä kaudella uudenlainen ilmiö – ylivuotiset sopimustarjoukset.

Kun aiemmin pesäpallossa paheksuttiin sitä, että seurat alkavat houkutella pelaajia jo keskikesällä tai jopa ennen juhannusta, parin viimeisen vuoden aikana on siirrytty siihen, että hankintalistalla olevien pelaajien kanssa on alettu neuvotella jo ennen edellisen kauden alkua. Hyvä esimerkki tästä on lyöjäjokeri Patrik Wahlsten, joka sopi siirrosta Koskenkorvalta Joensuuhun täksi kaudeksi jo ennen kauden 2020 alkua ja tällä kaudella Wahlstenilta on tiedusteltu halukkuutta siirtyä uuteen seuraan kaudeksi 2023.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun Expektiltä! Tästä kyytiin!

Nyt rajaa on siirretty radikaalisti vieläkin kauemmaksi. ElmoTV:n tietojen mukaan Manse PP olisi ollut halukas neuvottelemaan jo päättyneen kauden aikana Imatran Konsta Hyötyläisen kanssa, siirtyisikö Hyötyläinen Manseen kaudeksi 2023. Joensuu on puolestaan neuvotellut Janne Kivipellon kanssa siirtymisestä JoMaan samoin kaudeksi 2023, jolloin Kouvolan ykköslukkariksi nousee seuran oma kasvatti Elias Pitkänen.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman kaipaa nyt Superpesis-seurojen yhteistä linjausta, halutaanko näin toimia vai ei.

”Vapaassa yhteiskunnassa voidaan toki toimia näinkin ja hyviä työntekijöitä on oikeus houkutella uuteen työpaikkaan milloin tahansa, mutta minusta avainkysymys on, halutaanko näin toimia myös pesäpallossa. Jos halutaan, hyvä – jos ei, sitten on pohdittava, onko olemassa keinoja, joilla tällainen toiminta voitaisiin estää tai sitä voitaisiin ainakin hillitä”, Arffman sanoo.

”Vaihtoehtoja ainakin hillitä tällaista kehitystä on olemassa ja niitä löytyy myös maailmalta ja muusta urheilusta. Pitäisikö pesäpallossakin olla selkeästi esimerkiksi jalkapallon kaltainen siirtoikkuna, jonka ulkopuolelle tällaisia neuvotteluja ei olisi lupa käydä? Se voisi olla yksi ratkaisu.”

”Tällaisen toiminnan estäminen on toki vaikeaa, kuten jalkapallossa on nähty, ja siksi korostaisin tässä Superpesis-seurojen omaa linjausta. Pesäpalloliiton jollakin mahtikäskyllä tätä ei saada kuriin, mutta jos pesäpallossa olisi Superpesis Oy:n kaltainen organisaatio ja jos tästä asiasta olisivat saman pöydän äärellä sopimassa Mansen, Joensuun, Sotkamon, Vimpelin, Kouvolan ja kaikkien muiden Superpesis-seurojen nokkamiehet, kynnys rikkoa sääntöjä olisi sen jälkeen varmasti korkeampi.”

”Itse en pidä tällaista kehitystä terveenä, mutta pallo on nyt seuroilla itsellään mitä ne haluavat.”