Kovat paluumuuttajat vahvistavat Koskenkorvaa ja lisäävät tungosta kahdeksan sakkiin

Veli-Pekka Yli-Hirvelä palaa takaisin tuttuun härkäpaitaan.

Pesäpallo

Kovat paluumuuttajat vahvistavat Koskenkorvaa ja lisäävät tungosta kahdeksan sakkiin

Koskenkorva vahvistuu ensi kaudeksi. Uusin hankinta on Vimpelissä vuoden keikalla käynyt kokenut Veli-Pella Yli-Hirvelä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 2.11.2021 | KUVAT All Over Press

Koskenkorvan Urheilijat vahvisti virallisilla sivuillaan hankkineensa ensi kauden joukkueeseen kaksi kovan luokan vahvistusta, kun Mansessa loistokauden pelannut Tuomas Tuohisaari ja Vimpeliin kauden mittaisen keikan tehnyt Veli-Pekka Yli-Hirvelä palaavat Kossu-paitaan.

Kossu vahvisti myös Jere Dahlströmin tehneen sopimuksen ensi kaudeksi. Kossu kertoi jo aiemmin tehneensä sopimuksen SiiPen Ville Veittikosken kanssa.

Nappaa tästä LeoVegasin korotettu erikoiskerroin Tel Aviv-HJK-matsiin ja uusille pelaajille jopa 100 euron ilmaisveto! 

Koskenkorva menetti syksyn siirtomarkkinoilla Hyvinkäälle siirtyvän Eero Kuitusen ja Kankaanpäähän siirtyvän Juuso Vuorenmäen. Petrus Puputti siirtyy Mikko Vainionpään kakkospelinjohtajaksi ja joukkueen valmentajaksi.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman arvioi Koskenkorvan vahvistuvan selvästi ensi kaudeksi.

”Tuohisaari on ilman muuta kovan luokan vahvistus linjaan ja sisäpelikoosteeseen, mutta Yli-Hirvelä paikkaa kenties vieläkin suuremman aukon Kossun ulkokentällä, sillä Juuso Vuorenmäen lähtö jätti takakentälle ison reiän. Yli-Hirvelä on edelleen erinomainen koppari, vaikka kaikki tuijottavat nyt sitä yhtä heittoa välieräsarjassa Kouvolaa vastaan. Myös sisällä Velpe on edelleen laatuluokan pelaaja vaihtajana ja etenijänäkin”, Arffman sanoo.

”Dahlströmillä oli eri syistä johtuen hieman vaikeampi kausi, mutta jos hän pysyy terveenä ja saa pidettyä itsensä kunnossa, hän muodostaa Petteri Kortelaisen kanssa kovan lyöjäjokerikaksikon. Dahlström on edelleen tarkkojen ja tärkeiden kotiutusten erikoismies.”

”Kokonaisuudessaan Kossun hankinnat ovat todella hyviä ja vahvistavat joukkuetta selvästi. Samalla kiristyy myös taistelu pudotuspelipaikoista. Viisi suurta ovat suuria edelleen, mutta kolmesta jäljelle jäävästä paikasta käydään kovaa vääntöä. Hyvinkää, Kitee, Kempele ovat siellä ilman muuta taistelemassa niistä paikoista, ja katsotaan nyt Imatran viimeiset silaukset ensi kauden joukkueeseen, mutta lasken Imatrankin siihen ryhmään.”

”Ja sitten viides potentiaalinen joukkue tässä ryhmässä on Kossu. Jos kausi menee nappiin, se on ilman muuta taistelemassa samoissa pudotuspelipaikoissa ja joka tapauksessa se on eri tason joukkue kuin Pattijoki ja JymyJussit, jotka näillä näkymin ratkaisevat sen, kumpi lähtee hakemaan vauhtia Ykköspesiksestä.”

Lue myös: Finaaleissa loistanut Manse-tähti palaa kasvattajaseuraansa 

Lue myös: Kaikkien aikojen lyöjäkuningas jatkaa uraansa tutussa osoitteessa