Formula ykkösten suurin shokkiuutinen voi hyvinkin toteutua

Max Verstappen tuuletti jo kauden toista voittoaan Saudi-Arabian GP:ssä lauantaina.

Formula 1

Formula ykkösten suurin shokkiuutinen voi hyvinkin toteutua

Voisiko Max Verstappen oikeasti jättää Red Bullin ja siirtyä Mercedekselle? Erkki Mustakarin mukaan voisi hyvinkin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 12.3.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää täysin mahdollisena Max Verstappenin lähtemistä Red Bullilta ja siirtymistä Mercedekselle.

Verstappenin mahdollisesta lähdöstä Red Bullilta on puhuttu formulapiireissä avoimesti, kun Red Bullia ravistelevat Horner-skandaali ja sisäinen valtataistelu.

Verstappen on myöntänyt julkisesti, että hän voisi ajaa tulevaisuudessa muussakin tallissa. Tallipäällikkö Christian Horner totesi puolestaan viikonloppuna, että ”yksi paperinpala” ei estä Verstappenia lähtemästä, jos hän ei viihdy tallissa.

Lisää bensaa liekkeihin kaatoi Marcedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, joka sanoi suoraan, että hän rakastaisi Verstappenin saamista Mercedekselle.

”Juuri nyt Verstappenin ei ole mitään järkeä miettiä muita töitä. Red Bull on ottanut kaksi kertaa kaksoisvoiton kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa täydellisesti rullaavalla performanssilla. Tämä irvokas valtataisteluhärdelli johtoportaassa ei ole ainakaan vielä yltänyt F1-tallin tulostasolle asti, Mustakari muistuttaa.

”Eikä Verstappenin kannata muutenkaan miettiä muita töitä niin kauan kun Adrian Newey on talossa. Jos taas käy niin, että tekninen velho lähtee, vaikka Hornerin vanavedessä, silloin tilanne heti muuttuu. Silloin Red Bullin dominointi sarjassa voi olla uhattuna, ja Verstappenin saattaa olla aika miettiä muita ratkaisuja.”

Verstappen on käärmeissään siitä, että Horner haluaisi savustaa neuvonantaja Helmut Markon ulos tallista, kun Verstappen puolestaan haluaa hänen jäävän.

”Verstappen on tunteen mies ja tässä hän selvästi puolustaa omiaan. Markon ja Verstappenin yhteinen tie on pitkä ja kuski selvästi myös arvostaa sitä.”

Lewis Hamilton on siirtymässä Mercedekseltä Ferrarille ensi kaudella. Saksalaistallissa olisi siis paikka auki Verstapppenille.

”Sille penkille on istutettu jo montaa miestä, nyt myös Verstappen”, Mustakari naurahtaa.

”Mercedes ei ole nyt kilpailukykyinen Red Bulliin verrattuna, mutta Verstappenia varmasti kiinnostaa Mercedeksen resurssit ja osaaminen valmistautua vuonna 2026 alkavaan akkukäyttöisten autojen aikaan.  Mersulla on siinä valtava etu ja osaaminen puolellaan pelkästään jo katuautojen puolelta. Vaikka Red Bull onkin nyt MM-sarjan valtias, se on silti pieni kala Mercedeksen koko moottorikonserniin verrattuna.”

”En olisi myöskään yllättänyt, jos Mercedes yrittäisi Ferrarin tapaan houkutella Adrian Neweya palkkalistoilleen. Se olisi rapala, joka saattaisi tehota myös Verstappeniin.”

”Verstappenin kannalta tärkein tekijä hänen tulevaisuuden suunnitelmissaan on päätellä, mikä on seuraava voittaja-auto F1-sarjassa. Siinä autossa ajaminen houkuttaa varmasti Verstappenia enemmän kuin esimerkiksi raha. Totta kai jääminen Red Bullille on edelleen mahdollista ja jopa todennäköistä, mutta tässä näytelmässä voi tapahtua vielä dramaattisiakin käänteitä”, Mustakari ennakoi.