Formulataivaalla on tapahtumassa suuri, mutta samalla odotettu läpimurto

Caros Sainz ajoi hienon kisan Ranskassa ja nousi letkan perältä ja aikasakosta huolimatta lopulta viidenneksi.

Formula 1

Formulataivaalla on tapahtumassa suuri, mutta samalla odotettu läpimurto

Carlos Sainz on Erkki Mustakarin mukaan saanut selvästi lisää itseluottamusta ensimmäistä GP-voitostaan ja on tekemässä nyt suurta läpimurtoaan.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 25.7.2022 | KUVAT All Over Press

Formula ykköset ovat F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan todistamassa uuden supertähden mahdollista syntytarinaa. Mustakari on varoitellut jo pitkin kautta Ferrarin Carlos Sainzin potentiaalista, mutta Mustakarin mukaan 27-vuotiaan espanjalaisen vauhdissa on tapahtunut selvä muutos.

”Sainz alkaa näyttää kynsiään ja ensimmäinen GP-voitto Silverstonessa on nostanut selvästi hänen itseluottamustaan. Hän ajoi Ranskassa jälleen todella hyvän kisan ja yleisökin äänesti hänet kisan parhaaksi kuljettajaksi. Sainzin potentiaali on tiedetty, mutta potentiaali pitää pystyä muuttamaan myös vauhdiksi niin aika-ajoissa kuin kisassa – ja nyt Sainz on sen tekemässä. Ollaan ison läpimurron kynnyksellä”, Mustakari sanoo.

Who will dominate the Hungarien GP weekend? Play now at Expekt!

Mustakari on kuitenkin huolissaan Ferrarin kokonaistilanteesta. Talli on tyrinyt useissa kisoissa ja nyt Charles Leclerc ajoi ulos oltuaan kisassa johdossa. Sainz lähti puolestaan matkaan letkan hänniltä lähtöruuturangaistusten vuoksi. Hän nousi taistelemaan jo kisan kolmannesta sijasta, mutta Ferrari joutui vaihtamaan Sainzille toisen kerran uudet renkaat. Varikkopysähdys ja edellisen varikkopysähdyksen aikana yhteydessä tulleesta vaarallisesta lähdöstä annettu viiden sekunnin aikasakko pudottivat Sainzin lopulta viidenneksi.

Ferrarin vastoinkäymisten vuoksi Max Verstappen pääsi ajamaan helppoon voittoon ja kasvattamaan etumatkansa kuljettajien MM-pisteissä Leclerciin jo 63 pisteeseen.

”Piste-ero alkaa olla jo toivottoman suuri ja kaiken lisäksi Maranellon toiminta on muutenkin piirun verran huolestuttavaa. Ferrari on menettänyt kauden aikana paljon pisteitä oman hölmöilyn takia tai siksi, ettei auton luotettavuus ole ollut riittävä. Nyt Leclerc myönsi kisan jälkeen avoimesti, että ulosajo johtui hänen omasta virheestään.”

”Harmillisia asioita, mutta toisaalta tämä kausi on osoittanut, että Ferrari on palannut huipulle ja Leclerc on valmis taistelemaan tulevaisuudessa maailmanmestaruudesta. Ja nyt hän on saamassa rinnalleen vielä yhtä vahvan kilpailijan tallin sisällä. Lauantaina veljet hankkivat palaupaikan Leclercin ja Sainzin yhteistyöllä. Siinä rakennettiin yhteishenkeä tallin sisällä hienolla tavalla”, Mustakari sanoo.

”Tämän kauden osalta MM-taistelu alkaa olla kuitenkin paketoitu. Leclercille ei riitä, että hän pystyisi kamppailemaan tasapäisesti Verstappenin kanssa. Sen päälle pitäisi kuroa eroa kiinni 63 pistettä. Se on kova ellei jopa mahdoton tehtävä, ellei mitään yllättävää tapahdu loppukauden aikana.”