Gert Remmel siirtyy uudenlaisen toimintamallin seuraryppääseen kuuluvaan Pafosiin

JalkapalloMuut sarjat

Gert Remmel siirtyy uudenlaisen toimintamallin seuraryppääseen kuuluvaan Pafosiin

Gert Remmelin valmennustiimiin Pafosissa kuuluvat myös Iikka Miettinen ja Rasmus Jansson.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.6.2020

Elmo-lehden jalkapalloasiantuntija Gert Remmel on siirtynyt Italian Giorgione Calciosta Kyproksen pääsarjajoukkueen Pafos FC:n palvelukseen. Siirrosta kertoi Pafos virallisella Instgram-tilillään.

Remmel aloittaa ensi kuussa päävalmentajana U17- ja U19-joukkueissa. Remmel toimii päävalmentajana myös kehitteillä olevassa koko konsortsiumin parhaista pelaajista koostuvassa U21-joukkueessa, jonka tarkoitus on pelata vuoden aikana muutama turnaus Etelä- ja Keski- Euroopassa.

Pafosin omistajilla on tällä hetkellä viisi seuraa viidessä eri maassa. Suomalaisille tutuimmat seurat omistusryppäässä ovat FC Riga, joka pudotti HJK:n Eurooppa-liigan karsinnoissa vajaa vuosi sitten ja Pafos FC, jonka riveissä pelaavat Suomen maajoukkueen luottopuolustaja Paulus Arajuuri ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen Onni Valakari.

Remmelin assistenttina Pafosissa tulee työskentelemään 29-vuotias Iikka Miettinen, joka viime kaudella työskenteli apuvalmentajana Giorgione Calciossa. Ennen Giorgionea Miettinen työskenteli Pietarin Zenitin akatemian urheilutoimenjohtajana vuoden verran ja ennen sitä analyytikkona edustusjoukkueessa muun muassa Roberto Mancinille ja Andre Villas-Boasille. Miettinen on ehtinyt vuoden olla töissä myös Dinamo Zabgrebin akatemiassa analyytikkona.

Miettisen lisäksi Remmelin tiimissä analyytikkona aloittaa työt 23-vuotias vantaalainen Rasmus Jansson. Huolimatta nuoresta iästään, Jansson on jo ehtinyt valmentaa junioreita Helsingin Ponnistuksessa, PPJ:ssä ja Käpassa.

Sapassa ja EsPassa Jansson valmensi edustusjoukkueita.

Remmel kommentoi siirtoaan Kyprokselle remmelmäisesti.

”Minun periaatteeni on, että kommentoin ainoastaan tehtyä työtä. Olen erittäin ylpeä, minkälaisen paradigman muutoksen suhteessa ympäristöön, saimme Giorgionessa aikaiseksi Stefano Espositon kanssa. Vaatimattomasti sanottuna myöskään tulokset eivät olleet huonoja”, Remmel sanoo.

Suomalaisesta osaamisesta valmennustiimissään Remmel kommentoi myös opeilleen uskollisesti:

”Ei ole olemassa suomalaista jalkapallo-osaamista tai slovakialaista jalkapallo-osaamista. On universaalinen jalkapallo-osaaminen ja on universaalinen jalkapallo osaamattomuus. Minun staffinin jäsenillä pitää olla kolme elementtiä, että he läpäisisivät valintaseulan. A: tekninen nykyosaaminen nykymaailmassa. B: aggressiivinen potentiaalinen perspektiivi C: ehdoton, totaalinen työkulttuuri. Niin Iikka kuin Rasmuskin täyttävät kyseiset vaatimukset luonnollisella eleganssillaan.  Aloitamme 15. heinäkuuta. Olemme valmiina.”

Remmel jatkaa luonnollisesti myös Elmo-lehden jalkapalloanalyytikkona.

Lue asiaa koskeva uutinen Pafos FC:n kotisivuilta tästä!