Haalandin johtama City söi, kun heikko Leipzig kutsui sen ruokapöytään

"Viisi", näyttää sormillaan Erling Braut Haaland kotiyleisölle.

JalkapalloMestarien liiga

Haalandin johtama City söi, kun heikko Leipzig kutsui sen ruokapöytään

Joel Perovuo näki tiistaina Leipzigin pallollisen suorituksen olleen vähintään sarjatason verran heikompi verrattuna Cityyn.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 15.3.2023 | KUVAT All Over Press

Lähtökohdat

Manchester City lähti Mestarien liigan otteluunsa suurena suosikkina. Odotusarvo ennen ottelua oli, että hyvän tuloksen ensimmäisestä ottelusta kaivanut RB Leipzig ei vieraskentällä kestä Cityn pyöritystä.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu etenikin odotetusti Cityn komennossa, mutta kovasta paineesta huolimatta Leipzig pyrki rohkeasti rakentelemaan peliään alhaalta lyhyin syötöin.

Pep Guardiola oli tällä kertaa valinnut kokoonpanoonsa periaatteessa neljä topparia, joista John Stones nousi pallollisessa vaiheessa tekemään peliä keskikentälle Rodrin viereen ja City siis avasi peliä kolmella topparilla. Cityn pallollisen vaiheen muoto oli siis 3-2-4-1.

Leipzig onnistui muutaman kerran pääsemään Cityn kovan prässin alta pois vaihtamalla kaistaa laidalta toiselle, mutta joukkue sortui liian moneen tekniseen virheeseen ja syöttötyöskentely jätti toivomisen varaa syöttöjen painon ja suunnan osalta. Ymmärrettävästi Cityn tasoista joukkuetta vastaan tämä ei ole riittävä taso, jos meinaa ottelussa pelata voitosta.

Näin City pääsikin lopulta aika helpostikin iskemään tarvittavat maalit jatkopaikkaa ajatellen jo ensimmäisellä jaksolla. City pääsi käyttämään hyvin keskikentän keskustaa, joka mahdollisti Cityn monipuolisen hyökkäämisen.

Leipzigin suoritus oli pallollisena ainakin sarjatason verran liian kevyt ja puolustussuuntaan joukkue ei onnistunut pitämään Cityä poissa muotonsa sisältä. Guardiolan suojatit pääsivät pelaamaan omilla vahvuuksillaan juuri sitä jalkapalloa, josta he eniten nauttivat.

Vaikka tuomareista puhuminen ei noin keskimäärin ole kovin hedelmällistä, on kuitenkin sanottava, että City sai merkittävää etua Slavko Vincicin johtamalta tuomaristolta ensimmäisen jakson aikana ja tämä etu oli myös ratkaisemassa ottelua Cityn hyväksi. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että City oli selvästi parempi joukkue ottelussa.

Toinen puoliaika

Toisella jaksolla kyyti oli yhtä lailla kylmää ja Cityn ylivoima myös erikoistilanteissa oli ottelussa musertavaa. Cityn ilotulitus oli hyvä muistutus siitä, millaista jälkeä tulee, jos sitä vastaan ei kaikki ole kunnossa.

Toki Citizens on hyvä joukkue aiheuttamaan ongelmia vastustajilleen. Jos heidät kutsuu niin sanotusti ruokapöytään, on jälki yleensä nähdyn kaltaista.

Analyysi

Leipzigin selkäranka katkesi Etihadilla ensimmäisen jakson kyseenalaisiin tapahtumiin ja se osaltaan helpotti Cityn urakkaa. Guardiola vaikuttaa kuitenkin löytäneen jälleen keinot kehittää joukkueensa pelaamista ja kentälle saadaan selvästi sitoutuneita ja työteliäitä pelaajia. 7–0-voitto, Erling Braut Haalandille viiden maalin ilta ja Kevin de Bruynelta hyvä peli tuovat paljon positiivista energiaa Citylle.

Tämä lupaa tietenkin hyvää kevään ratkaisupelejä ajatellen niin Mestarien liigassa kuin Valioliigankin puolella.