Helmarit katsoo illalla aitiopaikalta espanjalaista elokuvaa nimeltä Misión Imposible

Adelina Engman ja Helmarit ovat kovan paikan edessä EM-avauksessa Espanjaa vastaan.

EURO 2022Jalkapallo

Helmarit katsoo illalla aitiopaikalta espanjalaista elokuvaa nimeltä Misión Imposible

Helmarit avaa urakkansa EM-kisa-areenalla perjantaina ottelulla Espanjaa vastaan. Edessä on Helmareiden kannalta mahdoton tehtävä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 8.7.2022 | KUVAT All Over Press

Päivän ottelu: Espanja–Suomi

Asetelma

Espanjan oli yhdessä Englannin kanssa kisojen suurin ennakkosuosikki, mutta maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi viime vuonna valitun Alexia Putellasin loukkaantuminen on pudottanut Espanjan osakkeita. Kuningatar olisi ollut joukkueen ehdoton talismaani EM-areenalla, mutta nyt Espanjan on tultava toimeen ilman häntä.

Espanjan tuskaa lisää se, että Putellasin lisäksi Espanja menetti jo ennen kisoja ennätykselliset 45 maalia 91 maaottelussa tehneen Jennifer Hermoson. Hemroso viimeisteli kalenterivuonna 2021 FC Barcelonassa ja Espanjan maajoukkueessa yhteensä hurjat 51 maalia, mikä oli korkein lukema huippujalkapallossa koko maailmassa.

Vaikka Espanjan EM-kisahaaveet ovatkin kokeneet kovia, ne eivät Helmareita juurikaan lohduta. Tasoero Suomen ja Espanjan välillä on niin suuri, että esimerkiksi LeoVegas antaa Espanjan voitosta vain kertoimen 1.08. Suomen voiton kerroin on vastaavasti 26.00.

Onko Helmareilla mitään saumaa Espanjaa vastaan?

Jalkapallossa on ennenkin nähty ihmeitä, mutta Milton Keynesissa tarvittaisiin illalla järkyttävä ihme.

Anne Signeul tunnetaan ennen muuta hyvin organisoidusta puolustuspelaamisesta ja on varmaa, että Signeul laatii otteluun ääripuolustusvoittoisen taktiikan. Helmareiden tehtävää ei helpota se, että puolustuksen tuki ja turva, Natalia Kuikka, sairastui viime viikolla ennen Hollantia ottelua. Kuikka liittyi kuitenkin joukkueen vahvuuteen keskiviikkona ja paine hänen peluuttamiseensa on suuri, vaikkei Kuikka olisikaan vielä 100-prosenttisen toipunut sairaudestaan. Kuikka pystyi osallistumaan jo joukkueen harjoituksiin hieman kevennetyllä kuormalla torstaina, mikä viittaa siihen, että hänet voitaisiin nähdä kehissä illalla.

Vaikka Suomi laatisi kuinka vesitiiviin ja hyvin toimivan puolustuspelisuunnitelman illan otteluun, sen toteuttaminen Espanjan tähtisikermää vastaan on kuitenkin haastavaa. Pelin henki tulee joka tapauksessa olemaan se, että Espanja painostaa ja Helmarit yrittää selvitä punakeltaisen jyrän alla. On selvää, että helppoihin virheisiin ei olisi varaa, mutta jatkuvan paineen alla niitäkin tulee väistämättä.

7.50 for Linda Sällström to score against Spain? Check all the odds for the game at LeoVegas!

Jos Helmarit onnistuu pitämään pelin mahdollisimman pitkään tasatilanteessa, Suomelle tulee väkisin paikkoja vastaiskuille. Vastaiskuissa ja niiden kautta mahdollisesti syntyvissä erikoistilanteissa on Helmareiden paras sauma maalintekoon illalla.

Jos Espanja sen sijaan pääsee, johtoon, se lisää vuorenvarmasti kontrolliaan, sillä päävalmentaja Jorge Vilda tietää, että kisojen avausottelun merkitys on aina suuri. Tällä kertaa se on Espanjan maajoukkueelle vieläkin suurempi Putellasin loukkaantumisen vuoksi. Usko omiin mahdollisuuksiin on koetuksella ja siksi tärkeintä on avata kisat voitolla. Tasapelikin olisi Espanjalle jo katastrofi.

Arvio

Helmareilla on edessään illallaan espanjalainen elokuva Misión Imposible. Suomeksi käännettynä elouvan nimi tarkoittaa 3-4 maalin tappiota ja Helmareiden jäämistä nollille.

Ottelu alkaa kello 19. TV2 näyttää ottelun suorana.

Osallistu LeoVegasin ilmaiseen kilpailuun – palkintoina neljä 1000 euron palkintoa sekä 2000 euron pääpalkinto!