HIFK:n eronnut päävalmentaja otti pestin Indonesiasta – kusetettiinko HIFK:ta?

Bernardo Tavares otti reilu viikko HIFK-eronsa jälkeen komentoonsa PSM Makassarin.

JalkapalloVeikkausliiga

HIFK:n eronnut päävalmentaja otti pestin Indonesiasta – kusetettiinko HIFK:ta?

HIFK:sta viikko sitten perhesyiden vuoksi eronnut Bernardo Tavares otti uuden pestin Indonesiasta. Se herättää Joel Perovuon mukaan kysymysmerkkejä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 11.4.2022 | KUVAT All Over Press

HIFK:n päävalmentajan paikalta yhden Veikkausliiga-ottelun jälkeen eronnut Bernardo Tavares on tehnyt reilu viikko Helsingistä lähdön jälkeen sopimuksen Indonesian pääsarjassa pelaavan PSM Makassarin kanssa. PSM kertoi asiasta virallisella Instagram-tilillään.

PSM tunnetaan Suomessa Eero Markkasen entisenä seurana.

Tavares nimitettiin HIFK:n päävalmentajaksi joulukuussa. Hän jätti yllättäen viikko siten paikkansa. HIFK kertoi 41-vuotiaan portugalilaisvalmentajan eron syyksi ”perhesyyt”.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuon mukaan Tavaresin nimitysuutinen Indonesiaan heittää hänen eronsa ylle ilkeän kysymysmerkin.

”Kyllähän tässä pakostakin herää se epäily, oliko kysymys oikeasti perhesyistä vai siitä, että Tavares sai Indonesiasta vain paremman tarjouksen. Niinhän tapahtui aikoinaan Tucon siirrossa HJK:hon. Hän tuli Helsinkiin, mutta kun sai paremman tarjouksen muualta, hän pakkasi tavaransa jos oli ylipäätään ehtinyt edes purkaa niitä”, Perovuo sanoo.

Tavaresin uusi pesti Indonesiassa on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa. HIFK on saanut osakseen paljon arvostelua, mutta Perovuo on kritiikin suhteen maltillinen.

”Tietenkin tässä pitäisi saada kaikki faktat pöydälle, mitä oikeasti on tapahtunut ja toivoisinkin, että HIFK kertoisi asian avoimesti omalta kannaltaan. Mitä nämä perhesyyt olivat ja oliko HIFK:n kannalta ymmärrettävää, että Tavaresille myönnettiin ero?”

”Syyt voivat olla ymmärrettäviä tai vähemmän ymmärrettäviä, mutta HIFK:n kannalta päävalmentajan ero tässä vaiheessa kautta ei ole millään muotoa ideaalinen asia. Siksi olisi suotavaa, että HIFK avaisi asiaa lisää. Onhan tässä sekin mahdollisuus, että HIFK:ta on kusetettu ja raskaasti”, Perovuo sanoo.

Perovuon mukaan Tavaresin lähtö herättää myös kysymyksen, miten tiukasti Tavaresin hankkimat portugalilaispelaajat ovat HIFK:ssa.

”Kyllähän tässä hieman huolestuttaa se, mitä tapahtuu, jos esimerkiksi Betolle lyödään kuusinumeroinen summa eteen ja kysytään, tuletko seuraavalla lennolla vai sitä seuraavalla? Vaikka sopimus olisi vesitiivis, seura joutuu aina kysymään, kumpi on parempi – päästää pelaaja lähtemään vai pitää hänet vastentahtoisesti seurassa.”

Perovuo pitää joka tapauksessa Tavaresin saagaa harmillisena HIFK:n ja Suomi-futiksen kannalta.

”Tilanne ei varmasti ole toivottava HIFK:n kannalta, mutta tällä kaikella voi olla myös kultainen reunus. HIFK voi löytää valmentajan, joka on Tavaresia parempia vaihtoehto ja kaikki voi kääntyä vielä voitoksi. HIFK:ssa tehdään nyt suuria päätöksiä, joilla on iso vaikutus tähän kauteen ja jopa pidempään tulevaisuuteen.”

”Olisi tosi harmi, jos tämä saaga suistaisi HIFK:n raiteiltaan, sillä lauantaisessa 1-1-tasapelissä IFK Mariehamnia vastaan HIFK:n pelaamisessa oli paljon hyvää. Joaquin Gómezia kehuttiin viime kesänä vuolain sanakääntein, mutta HIFK:n pelaaminen oli paikoin selvästi paremmin organisoitu Mariehamnia vastaan kuin viime kaudella.”

Lue myös HIFK:n valmentajanimitykset eivät vakuuta – reppureissuporukkaa vai oikeita valmentajia?