HJK aloittaa historiallisen Konferenssiliigan voitolla kaaoksessa olevasta LASKista

Juhliiko Jari ja kumppanit myös torstai-iltana? Taitavat juhlia.

Jalkapallo

HJK aloittaa historiallisen Konferenssiliigan voitolla kaaoksessa olevasta LASKista

HJK kohtaa Konferenssiliigan lohkovaiheen avauspelissä kotonaan itävaltalaisen LASKin. HJK lähtee otteluun suosikkina. Kotivoitto ei ole kaukana.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 16.9.2021 | KUVAT All Over Press

HJK–LASK

Euroopan Konferenssiliiga, lohkovaiheen ottelu 1/6, torstai 16.9. klo 19.45 Bolt Arena, Helsinki.

Asetelma

HJK aloittaa Konferenssiliigan lohkopelit kotiottelulla itävaltalaista LASKia vastaan. Lähtökohdat otteluun ovat joukkueilla hyvin erilaiset. HJK on erinomaisessa vireessä, kun vastaavasti LASK on Itävallan Bundesliigassa toiseksi viimeisenä. Joukkue voitti kauden avausottelunsa, mutta seuraavista kuudesta ottelusta se on hävinnyt kolme ja pelannut kolme kertaa tasan. Synkkä kauden avaus johti sunnuntaina odotettuun ratkaisuun, kun päävalmentaja Dominik Thalhammer sai potkut ja seura nosti hänen tilalleen Thalhammerin apuvalmentajana toimineen Andreas Wielandin.

HJK

HJK tuli maajoukkuetauolta terävästi ja repi lauantaina Interin puolustuksen palasiksi useampaan otteeseen. Klubin 3–1-vierasvoitto oli täysin ansaittu.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Atomu Tanaka on edelleen poissa, mutta HJK:lla on leveä materiaali, josta löytyy syvyyttä. Santeri Hostikalta on alettu nähdä välähdyksiä hänen osaamisestaan. Murtautumiset laidoista ja keskeltä linjan taakse tulevat olemaan LASKia vastaan hyvinkin mahdollisia, ellei LASKIn uusi valmentaja Andreas Wieland tule Helsinkiin puolustamaan vain omaa boksia.

Expekt antaa HJK:lle ja LASKille molemmille kertoimen 2.60. Kokeilun paikka?

Myös vastaiskut ovat hyvä ase HJK:lle tässä ottelussa. Erikoistilanteissa LASKilla on epävarmuutta puolustussuuntaan ja joukkueen selkäranka ei kestä tällä hetkellä montaa iskua. Jos Klubi pääsee johtoon, se on jo lähellä voittoa.

HJK on turha hätäillä ja jos Klubi ajautuu vaikeuksiin, olennaista on viimeistään puoliajalla kyetä reagoimaan ensimmäisen jakson tapahtumiin ja iskeä toisella puoliajalla LASKin havaittuihin heikkouksiin.

Pelaaja: Roope Riski jatkoi loistavaa virettään Turussa ja hänellä on hyvä mahdollisuus karata läpi vastustajan sekavaa linjaa vastaan. Mikäli Riski saa tulitukea Filip Valenčičilta, Jairilta ja veljeltään Rikulta, HJK aloittaa Konferenssiliigan voitolla.

LASK

LASK tulee Helsinkiin sekavassa tilanteessa. Sarjakausi Itävallassa on alkanut heikosti ja torstainen ottelu on ensimmäinen uuden valmentajan Andreas Wielandin ohjissa.

Valmentajanvaihdos näkyy todennäköisesti joukkueen pelaamisessa kurinalaisuuden lisääntymisenä. Uusi valmentaja pyrkii lähes poikkeuksetta pitämään ensimmäisessä ottelussa asiat yksinkertaisena ja painottamaan joukkueen fyysistä suoritusta ottelussa. Töitä pyritään tekemään joukkueen eteen.

Odotettavissa on siis joukkue, joka puolustaa tiiviinä ja pyrkii iskemään vastaan. Pitkissä hyökkäyksissä riskejä vältetään ja LASK tulee todennäköisesti menemään pystysuunnan jalkapalloon vähänkin tiukoissa tilanteissa.

Erikoistilanteissa Klubin on oltava hereillä, sillä joukkueen puolustamista tai hyökkäämistä näissä on mahdoton scoutata nyt, kun uusi valmentaja on puikoissa.

Thalhammerin viimeiseksi jääneessä ottelussa Austria Viennaa vastaan LASKilla oli samankaltaisia ongelmia kuin Interillä HJK:ta vastaan eli miten puolustaa oman puolustuslinjansa selustaa eri tilanteissa. Viennan 2-0 voittolukemat imartelivat LASKia. Samoin Viennan vastaiskut olivat LASKille myrkkyä, harvemmin olen nähnyt samassa ottelussa yhdeltä joukkueelta 5-6 puhdasta läpiajoa.

LASK ei loista materiaalillaan. Joukkue koostuu lähinnä Itävallassa pelanneista pelaajista. Keskikenttäpelaaja Sascha Horvath on ollut vaisun alkukauden valopilkkuja joukkueessa.

Arvio

HJK aloittaa Konferenssiliigan lohkopelit kotivoitolla.

ElmoTV LIVE seuraa ottelua suorana. Ottelua kommentoi Joel Perovuo. ElmoTV LIVE alkaa kello 18.30.