HJK pallollinen pelaaminen on edelleen niin tahmeaa, että syksystä tulee piinaava

Hassane Bande avasi HJK:n maalinteon Interiä vastaan 71 minuutin pelin jälkeen. Eetu Huuhtanen saattoi katsoa vain vierestä.

JalkapalloVeikkausliiga

HJK pallollinen pelaaminen on edelleen niin tahmeaa, että syksystä tulee piinaava

HJK voitti vajaamiehisen Interin lauantaina 2-0, mutta sen pallollinen pelaaminen oli jälleen kaikkea muuta kuin vakuuttavaa.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 16.9.2023 | KUVAT All Over Press

Veikkausliigassa alkoi viimeinen loppusuora, kun Mestaruussarjaksi ristitty Veikkausliigan ylempi loppusarja käynnistyi lauantaina. Päivän mielenkiintoisin kysymys oli, onko HJK:n pelaamisessa tapahtunut muutosta positiivisempaan suuntaan.

Vastauksen ei pitäisi yllätys enää kenellekään. Ylivoimaisilla resursseilla operoivan Klubin meno Toni Korkeakunnaksen aikana on ollut tasaisen tahmeaa kotimaassa ja Euroopassa.

4.10  for VPS to beat KuPS on 17/9/2023. Check the odds for the Veikkausliiga and play now at Stake.com!

Veikkausliigassa joukkue on kyennyt ottamaan tuloksia välillä – kuten lauantaina Interiä vastaan – vastustajan avustuksella ja välillä laadukkaiden pelaajiensa turvin.

HJK:n pallollinen vaihe on kotimaan positiivisista tuloksista huolimatta ollut pettymys. Euroopassa HJK saavutti sen, mitä piti – puolustamalla matalassa blokissa ja minimaalisella pallollisella vaiheella. Totta kai.

***

HJK:n pelaajien terveystilanteesta ei välttämättä ole kerrottu kaikkea, mutta esimerkiksi Perparim Hetemaj’n pientä roolia on vaikea ymmärtää, mikäli mies on kunnossa. Sanoisin, että Korkeakunnaksen ei tarvitsisi kuin laittaa Tuomas Ollila, Atomu Tanaka ja Hetemaj kentälle Topi Keskisen ja Lucas Lingmanin seuraksi, niin peli alkaisi sujua automaattisesti ilman yhtäkään ohjetta.

Niin kauan, kun Korkeakunnas suosii ’’puolustusvoittoista’’ peluuttamista, on HJK:n pelaaminen mielikuvituksetonta pallottelua. Vaikka mahdollisuuksia vastustajan satuttamiseen olisi, nekin paikat jäävät monesti käyttämättä. Se, että HJK kairaa vaivoin voittonsa Veikkausliigassa, ei pitäisi tyydyttää ketään Bolt-areenan uumenissa.

Interin hyvä esitys lauantaina hyytyi Tommi Jyryn kahteen keltaiseen korttiin, mutta ylivoimallakaan HJK ei saanut painettua Interiä siltaan, vaikka ottelu lopulta ratkesi kymmenen minuuttia ennen loppua.

Jarkko Wiss on saanut Interin puolustamisen paremmalle mallille kuin alkukaudesta ja joukkueella on potentiaalia pallollisessa pelissään. HJK:ta vastaan Inter ei kuitenkaan ollut riittävän hyvä viimeisissä ratkaisuissaan. Käytännössä jokainen keskitys lupaavista paikoista epäonnistui, vaikka Interillä oli maalin edessä kolme pelaajaa viimeistelemässä.

HJK väisti jälleen niukasti luodin Veikkausliigassa, mutta on vaikea uskoa, että nykyisellä pelaamisella Klubi voisi voittaa jokaisen jäljellä olevista otteluistaan.

Ensi viikolla alkavassa Konferenssiliigan lohkovaiheessa on odotettavissa kylmää kyytiä, mikäli HJK ei saa tähän toitottamaani pallolliseen vaiheeseensa lisää sisältöä. Pitkä pallo Keskiselle tai Bojan Radulovicille ei yksinkertaisesti riitä yksittäisten järkevien syöttöketjujen ja mahdollisten erikoistilanteiden kanssa.

***

VPS:n ohella sarjan kuumin joukkue FC Honka kävi Seinäjoella syventämässä SJK:n kriisiä hakemalla pisteet ja ilmoittautui ykköskandidaatiksi pronssille, josta taistelee neljä joukkuetta.

HJK varmisti voitollaan todennäköisesti ainakin hopeiset mitalit itselleen. Kuopiossa pelataan sunnuntaina isoin panoksin jokaisen mitalin osalta, kun KuPS kohtaa kotikentällään tulikuuman VPS:n.