HJK:n yllätyshankinnassa on oma järkensä ja logiikkansa

Aleksi Paananen on pelannut urallaan yli 300 Veikkausliigan ottelua.

JalkapalloVeikkausliiga

HJK:n yllätyshankinnassa on oma järkensä ja logiikkansa

Aleksi Paananen vaihtaa ensi kaudeksi pelipaitansa raitojen väriä siirtyessään Interistä HJK:hon.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 2.11.2022 | KUVAT All Over Press

HJK yllätti jalkapallopiirit hankkimalla kokeneen keskikenttäpelaaja Aleksi Paanasen FC Interistä. 29-vuotias Siilinjärven Palloseuran kasvatti pelasi nuoruudessaan 13 nuorten maaottelua, mutta Suomen A-maajoukkueen portit eivät ole hänelle auenneet.

Paananen on pelannut urallaan yli 300 Veikkausliigan ottelua. Ennen siirtymistään Interiin vuonna 2019, Paananen edusti FC Lahtea ja KuPSia.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija sanoo ymmärtävänsä, miksi monet ovat yllättyneitä Paanasen siirrosta, mutta hän näkee siinä myös oman logiikkansa.

”HJK on kaatanut paljon rahaa harakoille roudaamalla ulkomaalaisia pelaajia vuosi toisensa jälkeen Helsinkiin. Paanasesta tiedetään tarkkaan, mitä sieltä paketista löytyy ja mitä ei. Hän on hyvin paljon Santeri Väänäsen oloinen pelaaja, jolla on hyvät ja toimivat jalat sekä hyvät syötöt. Paananen liikkuu myös laajalla säteellä”, Perovuo sanoo.

”Tietenkin joku voi pohtia, hankkiiko HJK Paanasen pelkästään Veikkausliigaan vai myös euro-otteluita varten. On ymmärrettävää, että Klubi tarvitsee laajan materiaalin ja että pelaajia kierrätetään kauden aikana, mutta uskon Paanasen pärjäävän myös Klubin kansainvälisissä otteluissa. Pidän Paanasta siksi paljon järkevämpänä hankinta kuin jonkun sellaisen ulkomaalaisen pelaajan ostamiseen, josta ei tiedetä, onko hänestä oikeasti hyötyä vai floppaako hän samalla tavalla kuin monet Klubin hankkimat ulkomaalaiset.”

”Tässä voi olla myös se logiikka, että Klubissa tiedetään Väänäsen siirtyvän talvella kansainvälisille areenoille. Paanasen hankinnan myötä Klubi on ainakin selkeästi varautumassa myös sellaiseen vaihtoehtoon”, Perovuo sanoo.