Tuomariasiantuntija tyrmää huipputuomareiden hyllyttämisen – ”Päätös on farssi!”

Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen on totuttu näkemään syksyn tärkeimmissä peleissä. Nyt heitä ei niissä nähdä.

Pesäpallo

Tuomariasiantuntija tyrmää huipputuomareiden hyllyttämisen – ”Päätös on farssi!”

Tommi Nupposen ja Ossi Muuraisen hyllyttäminen on nostanut pesäpallomyrskyn. Myös Mikko Meriläinen pitää päätöstä käsittämättömänä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 27.8.2022 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n pesäpallon erotuomariasiantuntija Mikko Meriläinen ei voi ymmärtää Pesäpalloliiton tuomarijohtaja Matias Laukkasen päätöstä hyllyttää huipputuomarikaksikko Tommi NupponenOssi Muurainen loppukauden ajaksi.

”Se on totta, että heille sattui Kuopion ja Alajärven välisessä Ykköspesiksen nousukarsintaottelussa yksi ohi mennyt provokaatiotilanne, kun Puijon pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen tuli tuulettamaan Alajärven kaarelle. Tilanne sattui Muuraisen selän takana ja sitä oli vaikea huomata, mutta kieltämättä siitä tilanteesta olisi pitänyt nostaa keltainen Ronkaiselle”, Meriläinen sanoo.

”Tilanteesta Nupposelle ja Muuraiselle annettu rangaistus on kuitenkin täysin kohtuuton. Pidän päätöstä käsittämättömänä, itse asiassa farssina. Periaatteen pitäisi olla se, että kun parhaat pelaavat, silloin myös parhaat tuomitsevat. Nupponen on lajihistorian kaikkien aikojen paras päätuomari ja Muurainen lajihistorian kaikkien aikojen paras syöttötuomari. Eikä kysymys ole siitä, että he olisivat olleet huippuja joskus – he ovat sitä edelleen.”

”Heidän hyllyttämistään korostaa entisestään se, että toinen huippupari, Kosti ja Immo Rautiainen, eivät ehdi siviilikiireiden vuoksi tuomitsemaan täyttä ohjelmaa.”

Meriläinen korostaa, ettei hän ota mitään pois mitalipelejä tuomitsevilta tuomaripareilta.

”En missään tapauksessa. Jos kerta Nupponen ja Muurainen on liputettu radalta pois ja Rautiaisten veljeksillä on siviilikiireensä, siellä on sen jälkeen kyllä oikeat tuomariparit kehissä. Mutta sitä en voi ymmärtää ja hyväksyä, että kauden tärkeimmistä otteluista toinen Superin parhaista tuomaripareista hyllytetään tällaisen virheen vuoksi. Tuomarijohtaja röyhisti rintaansa nyt täysin väärässä paikassa”, Meriläinen sanoo.