Hollanti tarvitsee ihmepoikaansa – mutta Argentiinalle riittää pelkkä maestron jauhanta

Cody Gakpo on noussut yhdeksi kisojen suurista tähdistä.

Jalkapallon MM2022

Hollanti tarvitsee ihmepoikaansa – mutta Argentiinalle riittää pelkkä maestron jauhanta

USA voi yllättää Hollannin, mutta Argentiina voi jatkaa lipumistaan kohti mitalipelejä jauhamalla Australian osiin.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 3.12.2022 | KUVAT All Over Press

Päivän ottelut: Lauantai 3.12.

Hollanti-USA

Klo 17.00 (MTV3)

Hollanti selvitti helpon A-lohkon lohkovoittajana, mutta se ei mitenkään vakuuttanut. Joukkueessa on kuitenkin yksi kisojen kuumimmista pelaajista, PSV:n Cody Gakpo, jonka kanssa USA saa olla tarkkana. Gakpossa on juuri sellaista ekstrataitoa, jolla pienet marginaalit voidaan kääntää oman joukkueen eduksi.

USA:n leiriä huolestuttaa joukkueen tärkeimmän hyökkääjän, Christian Pulisicin, pelikunto. Kaiken lisäksi toinen hyökkääjä, Josh Sergant, nilkutti kentältä Iran-ottelussa.

USA:n mahdollisuus on siinä, että sen puolustus pelaa jälleen maalivahti Matt Turnerin johdolla betonisen ottelun, jolloin ottelusta voisi tulla niin sanottu maalin ottelu. Pulisicin rooli olisi tällöin USA:n kannalta kriittinen toisessa päässä kenttää.

Arvio: Vedonlyöjien kannattaa odottaa kokoonpanojen julkistamiseen asti omia pelipäätöksiään. Hollanti on toki kaikissa skenaarioissa suosikki, mutta vain niukka suosikki. Jatkoaika ja jopa rangaistuspotkukisa eivät olisi yllätys.

Argentiina-Australia

Klo 21.00 (TV2)

Argentiinakaan ei vielä pelannut mitään järkyttävän hyvää jalkapalloa, mutta tässä ottelussa voittajasta ei ole epäselvyyttä. Australialta oli jo sensaatiomainen saavutus mennä jatkoon ja jättää taakseen alkulohkossa niin Tunisia kuin Tanskakin.

Vaikka Argentiina ei ole vakuuttanut, sen pelaamisessa on kuitenkin tiettyä maltillisen jauhamisen voimaa, joka henkilöityy ja kulminoituu Lionel Messiin. Maestro ei välttämättä yritä enää mitään taikatemppuja, vaan jauhaa ja jauhaa, kunnes hän löytää tilan vastustajan boksista tarkalle syötölleen tai laukoo itse millimetrin tarkasti vaikka hieman kauempaa.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun parhaalla miehistöllään.

Arvio: Messin johdolla Argentiina jauhaa Australian helposti osiin. Lopputulos voi revetä 3-4 maaliin.