Huikea puolivälierätrilleri Slovakiaa vastaan päättyi Nuorten Leijonien voittoon jatkoajalla

Suomen voittomaalin jatkoajalla viimeisteli kapteeni Jere Lassila.

JääkiekkoU20MM

Nuoret Leijonat eteni U20 MM-välieriin kukistamalla huikeassa trilleriottelussa Slovakian jatkoajan jälkeen 4-3. Voittomaalin iski Jere Lassila.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 2.1.2024 | KUVAT Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi eteni riemukkaasti U20 MM-kisojen välieriin kaatamalla jännittävässä puolivälieräottelussa Slovakian jatkoajalla 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 1-0).

Slovakia meni ottelussa johtoon kiistanalaisella maalilla aivan ensimmäisen erän lopussa. Slovakia sai aloituksen Suomen päädystä, kun peliaikaa oli jäljellä vain 1,7 sekuntia. Slovakia voitti aloituksen ja Adam Sykora pääsi sutaisemaan Niklas Kokon eteensä torjuman kiekon maaliin.

Tuomaristo tarkisti videolta, ehtikö maali syntyä ajoissa. Tuomariston mukaan aikaa oli maalin syntyessä vielä jäljellä 0,2 sekuntia, mutta tv-kuvan perusteella aika olisi ollut jo ummessa. Tuomaristo perusteli maalin hyväksymistä myöhemmin sillä, että tuomaristolla oli käytössään tarkempi kello kuin tv-kuvissa.

Suomi tasoitti heti toisen erän alussa, kun Tommi Männistö pääsi katkaisemaan Slovakian purkukiekon ja ajamaan maalille, josta hän nosti Suomelle tasoituksen.

Suomi meni johtoon heti kolmannen erän alussa ajassa 40.36, kun Jere Lassila syötti kiekon maalin eteen ja Lenni Hämeenaho viimeisteli Suomen johto-osuman. Myös Janne Naukkarinen sai maaliin syöttöpisteen.

Slovakia ei kuitenkaan taipunut, vaan Dalibor Dvorsky pääsi iskemään Slovakian tasoituksen ajassa 47.09.

Suomen näytti ratkaisevan ottelun varsinaisella peliajalla reilu puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua, kun Konsta Helenius voitti kiekon itselleen ja syötti sen Aleksanteri Kaskimäelle, joka löi Suomelle riemukkaan 3-2-johtomaalin.

Slovakia otti kuitenkin maalivahdin pois ja lähti hakemaan tasoitusta yhden pelaajan ylivoimalla. Riski kannatti, sillä kun peliä oli jäljellä enää 43 sekuntia Filip Mesar tasoitti lukemiksi 3-3.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 27 sekuntia, kun kapteeni Jere Lassila purjehti koko kentän läpi ja iski Suomelle voittomaalin.

Lassila oli pelin jälkeen Discoveryn haastattelussa yhtä hymyä.

”Slovakia oli tosi sitkeä joukkue, kuten nähtiin. Tällaisissa otteluissa mikään muu ei kuitenkaan merkitse kuin tulos ja onneksi se saatiin tänään”, Lassila iloitsi.

Lassilan mukaan Suomen esitys oli kokonaisuudessaan hyvä, vaikka peli aaltoilikin.

”Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta kaveri pääsi ikävällä tavalla erän lopussa johtoon. Kokosimme toisessa erässä itsemme ja tasoitimme. Kolmas erä alkoi meiltä vahvasti, mutta taas ne tulivat tasoihin. Onneksi sitten jatkoajalla ratkaistiin tämä ottelu”, Lassila tarinoi.

Suomi kohtaa välierissä USA:n. Toisessa välierässä iskevät yhteen Sveitsin niukasti kaatanut Ruotsi ja Kanadan pudottanut Tshekki.