Huippuhelle voi avata Valtteri Bottakselle todellisen yllätyssauman Ranskassa

Valtteri Bottaksen pitäisi päästä lauantaina aika-ajoissa sijoilla 7-8 - ja sen jälkeen tilanne kisassa näyttäisi jälleen herkulliselta.

Formula 1

Huippuhelle voi avata Valtteri Bottakselle todellisen yllätyssauman Ranskassa

Paul Ricardin radalle Le Castelletiin luvataan sunnuntaiksi jopa 35 astetta lämmintä. Se voi avata Valtteri Bottakselle sauman yllätykseen, arvioi Erkki Mustakari.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 23.7.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas lähti Itävallan kisaan varikolta Alfa Romeon moottorin osien vaihtamisesta johtuneen lähtöruuturangaistuksen vuoksi. Bottas nousi kisassa sija sijalta ja käväisi jo MM-pisteillä, mutta putosi viimeisellä kierroksella sijalle 11.

F1-asiantuntija Erkki Mustakari odottaa Bottakselta hyvää kisaa Ranskassa.

”Odotan Valtterilta Ranskassa vähintään yhtä hyvää kisaa kuin Itävallassa, jossa hän teki hyvän nousun. Jos aika-ajo onnistuu nappiin ja lähtöruutu on vähintään 8-12 joukossa, silloin Valtterilla on mahdollisuudet ajaa sijoilla 7-8 ja kahmaista hyvä pistepotti”, Mustakari sanoo.

Who will take pole on French GP? Play now at Expekt!

Ranskassa on tällä hetkellä helleaalto. Kisapäivänä ennuste näyttää +35 astetta.

”Kuumuus pitää tietysti ottaa huomioon. Se tulee ripottelemaan oman mausteensa tähän kisaan. Vastoinkäymiset kärkiautoilla voivat nostaa Bottaksen ylemmäksikin tuloslistalla, jos Alfassa mylly vain kestää. Sää voi tehdä kisasta todella mielenkiintoisen.”

Haasin Mick Schumacher ja Kevin Mangnussen ajoivat molemmat kympin sakkiin Itävallassa. Tiukkaa kisaa on tiedossa Ranskassakin.

”Haas löi luun kurkkuun Alfa Romeolle Itävallassa. Haas-autojen suoranopeus oli erittäin hyvin kohdillaan eikä Alfa ollut ainoa, joka sai sen tuntea nahoissaan. Lewis Hamiltonilla oli todellisia hankaluuksia polkaista Mersunsa Schumacherista ohi. Lopulta takasiipi pelasti Hamiltonin.”

”Bottas joutuu taistelemaan Haasien kanssa Ranskassa ja koko loppukauden aikana, sillä Haas on saanut autoihinsa kauden aikana todella hyvin lisää nopeutta. Ei Alfakaan rahaton ole, mutta Haasilla on heittää rahaa auton kehitystyöhön enemmän nappulaa ja se näkyy”, Mustakari sanoo.