Kovia nimiä ulos miesten Superpesiksen numerolla lyövien kotiuttajien TOP5-listalta

Antti Korhonen on tämän hetken kovin numerolla lyövä kotiuttaja miesten Superissa.

Pesäpallo

Kovia nimiä ulos miesten Superpesiksen numerolla lyövien kotiuttajien TOP5-listalta

Ketkä ovat miesten Superpesiksen runkosarjan parhaat numerolla lyövät kotiuttajat? Tässä vastaus.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 5.8.2023 | KUVAT Kempeleen Kiri / Miska Peltoniemi

Jokerilyöjien roolin korostuminen näkyy selvällä tavalla lyöjätilastossa, sillä lyöjätilaston 20 kärkeen mahtuu vain kaksi numerolla lyövä kotiuttajaa, Kempeleen Antti Korhonen ja Joensuun Elmeri Lieto. Korhonen on lyöjätilastossa 11:s ja Lieto 13:s.

Kouvolan Teemu Nikkanen on lyöjätilastossa 14:s, mutta hän on pelannut osan kautta lyöjäjokerina.

Parhaat numerolla lyövät kotiuttajat ovat järkiään myös erinomaisia vaihtajia. He joutuvat saranapelaajina tekemään usein tilanteita ja oman kotiutusyrityksen jälkeen usein vielä jatkamaan tilannetta.

Numerolla lyövien kotiuttajien TOP5-listan tekemisessä on sama haaste kuin muidenkin TOP-listojen kanssa – viiva on vedettävä johonkin. Nyt viivan ulkopuolella jäi Henri Puputin, Valentin Ikosen, Tuukka Eetulan ja Hannes Pekkisen kaltaisia kotiuttajia.

Runkosarjan numerolla lyövät kotiuttaja TOP5

1. Antti Korhonen, Kempele

Tämän hetken kovin numerolla lyövä kotiuttaja, lyönyt jo 4+50 juoksua. Lyö kovaa painuvaa kumuraa, hallitsee muutkin kotiutuslyönnit, on vasemmalta lyövänä erityisen vaarallinen sivalluksissaan kolmosluukkuun ja rajaleikkuereissa. Oli jo suuressa roolissa Sotkamon edellisessä mestaruudessa 2020, mutta kypsynyt entisestään Kempeleessä. Purkanut myös kakkosvaihtoja yli 70 prosentin tehoilla.

Great news! Finnish Pesapallo is here! Check the odds and play at Stake.com!

2. Matti Latvala, Kouvola

Pelinjohdon kannalta ihanteellinen pelaaja, takuuvarma kaikessa tekemisessään. Tekee sen, mitä pitääkin tehdä. Tarkkojen ja tärkeiden juoksujen lyöjä, onnistuu silloin, kun on pakko onnistua. Lyönyt tällä kaudella 37 juoksua yli 66 prosentin tehoilla. Erinomainen saranapelaaja vahvan vaihtolyöntiosaamisensa ansoista.

3. Elmeri Lieto, Joensuu

Entinen päävaihtaja, joka siirtyi tällä kaudella uuteen rooliin yhdeksi Joensuun pääkotiuttajista. Vastannut huutoon erinomaisesti. Lyönyt jo 46 juoksua ja noussut joukkueensa tärkeimmäksi numerolla lyöväksi kotiuttajaksi. Hallitsee päävaihtajana myös kaikki vaihtolyönnit.

4 Tuukka Sarkkinen, Pattijoki

Toinen uusherännäinen. Pelasi aiemmin useissa rooleissa, lähinnä kakkosena ja vaihtajana. Siirtyi viime kaudella juhannuksen jälkeen numeroksi neljä. Lyönyt kotiuttajana itsensä läpi tällä kaudella. Lyönyt 39 juoksua yli 67 prosentin tehoilla. Yksi avaintekijöistä kauden suuyllättäjän nousussa säälipleijarijoukkueeksi.

5 Mikko Kosonen, Imatra

IPV:n oma kasvatti, jotka on nähnyt Ukonniemessä kaikki ilot ja surut. Oli alkukaudella vielä pimennossa, mutta pelasi heinäkuun hurmiossa. Oli keskeinen voima etenkin niissä otteluissa, joissa Imatra raapi elintärkeitä pisteitä ja nousi karsijan paikalta kuivemmalle maalle. Edelleen ajoittain ailahteleva. Parhaana päivänä pitelemätön.