Hyvinkään kannattajien on turha murehtia – Tahko on tulossa tappiosta huolimatta

Juha Korhonen on ollut erinomaisessa vireessä kauden alkuviikkoina.

Pesäpallo

Hyvinkään kannattajien on turha murehtia – Tahko on tulossa tappiosta huolimatta

Hyvinkää kärsi kotonaan kirvelevän 0-1 (4-4, 1-3)-tappion Kouvolalle, vaikka oli ottelussa pelillisesti niskan päällä.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 20.6.2021 | KUVAT All Over Press

Mitä ottelu kertoi Hyvinkäästä?

Ottelun tärkein viesti Hyvinkään kannalta oli, että Tahko on tulossa. Se oli pelillisesti Kouvolaa vastaan niskan päälle ja olisi hyvinkin voinut naarata täydet kolme pistettä. Nyt kuitenkin hyvät pisteet luiskahtivat Kouvolan kolmen läpilyönnin seurauksena. Varsinkin Matti Latvalan sinällään erinomainen kunnari vaihtotilanteessa toisen jakson neljännen tasoittavalla oli kohtalokas, sillä se käänsi Tahkon 1-0-johdon 1-3-tappioksi.

Tahkon vahvuus on tällä hetkellä ulkopeli. 18-vuotias Petteri Alanen on osoittautumassa erinomaiseksi hankinnaksi. Jere Vikströmin siirto etukentälle on puolestaan nostanut Tahkon etukentän uudelle. Myös linja on vahva.

Takakenttä oli sunnuntaina helteestä. Takakenttään ja sitä kautta Tahkon sisäpeliin liittyy mielenkiintoinen kysymys: tämä oli jo toinen ottelu, jossa Teemu Nikkanen pelasi jokerina ja toisena takamiehenä pelasi Luka Raesmaa.

Kyseessä voi toki olla jokin vamma, mutta Nikkasen siirrossa jokeriksi olisi myös oma logiikkansa, varsinkin, jos sitä peilaa siihen, että Tahko on siirtänyt kaikki etenijänsä kuuden miehen keulaan. Koska Tahkolla on vain yksi lyöjäjokeri, Nikkasen peluuttaminen Juha Korhosen rinnalla toisena lyöjäjokerina olisi perusteltua myös taktisessa mielessä.

Tahko ei suunnitellut peluuttavansa sisäpeliä tässä muodossa, mutta Patrik Vartaman reisivamma ja toisen lyöjäjokerin puuttuminen ovat pakottaneet pelinjohtaja Miika Rantatorikan reagoimaan – eikä tämä mitenkään hullumpi reagointi ole. Ainakin se poikkeaa totutusta.

Superissa on käynyt juuri niin kuin ennakoitiin. Viisi ennakkosuosikkia ovat ankkuroituneet kärkeen, mutta sen jälkeen on tasaisempaa. Imatra on ollut yksi kauden yllättäjistä, kun taas Hyvinkäällä ja toiseksi vahvaksi kärjen haastajaksi nostetulla Kiteellä on ollut vaikeampaa.

Tahko on kuitenkin tulossa – ja menossa kahdeksan sakkiin. Toki pisteitä ei ole vara tarpeettomasti pudotella, mutta Tahko on löytämässä joka tapauksessa oikean sävelkorkeuden. Ja se voidaan jo nyt sanoa, että Tahko on mennyt viime kaudesta selvästi eteenpäin. Varsinkin ulkopelissä on otettu iso loikka oikeaan suuntaan.

Mitä ottelu kertoi Kouvolasta?

Hyvin pitkälti saman kuin perjantainen voitto-ottelu Mansea vastaan. Kouvolan peli ei käy vielä kaikilla sylintereillä, mutta se on pystynyt vääntämään tasaiset väännöt itselleen. Näin tapahtui perjantaina Mansea vastaan ja näin tapahtui sunnuntaina Hyvinkäätä vastaan, vaikka Kouvola oli pitkään pelillisesti sillassa.

Kouvolan voiton perustana oli jälleen erinomainen ulkopeli. Se antoi mahdollisuuden sille, että se voitti varsin vaatimattomalla sisäpelillä ja kolmella läpilyönnillä Tahkon ja otti kaksi sarjapistettä.