Hyvinkään Tahkon yllätyshankinta on yksi kauden suurimmista siirroista

Lauri Vierimaa kruunasi loistokautensa pelaamalla viime kesänä kolmannen kerran Itä-Lännessä.

Pesäpallo

Hyvinkään Tahkon yllätyshankinta on yksi kauden suurimmista siirroista

Lauri Vierimaa on Pekka Arffmanin mukaan Hyvinkään Tahkolle maailmanluokan hankinta, jos hän on samassa iskussa kuin viime kaudella.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 28.4.2022 | KUVAT All Over Press

Hyvinkään Tahko vahvisti tehneensä tätä kautta koskevan sopimuksen viime kaudella Kankaanpäässä loistaneet Lauri Vierimaan kanssa.

Vierimaa siirtyi toissa syksynä 14 Tahko-kauden jälkeen Kankaanpään Mailaan ja oli viime kaudella yksi kauden sensaatiopelaajista. Hän meni kentälle runkosarjassa 145 kertaa, mikä oli eniten koko miesten Superissa. Vierimaa kirjasi kaikkiaan 170 kärkilyöntiä ja sijoittui kauden kärkilyöntitilastossa neljänneksi. Hänen kärkilyöntien onnistumisprosenttinsa oli 75,56.

32-vuotias Vierimaa neuvotteli syksyllä useampien seurojen kanssa, mutta ilmoitti yllättäen lopettavan uransa. Hän kertoo Tahkon virallisilla verkkosivuilla lämmenneensä pesäpallolle talven halli- ja kevään harjoituspelien aikana, ja kun sen päälle Tahko oli tiedustellut Vierimaan kesäsuunnitelmia, asiat alkoivat edetä.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Vierimaan hankintaa yhtenä talvitauon kovimmista hankinnoista koko Superista.

”Jos Vierimaa on siinä loistossa, missä hän oli viime kesänä, voidaan oikeasti puhua yhdestä kauden suurimmista siirroista. Hän pelasi Kankaanpäässä häikäisevän kauden ja oli KaMan pelin kannalta täysin keskeinen pala sisäpelin avaajana, kentällemenijänä ja etenijänä. Ulkonakin hän pelasi hyvän kauden polttolinjassa. Jos Tahko saa hänestä samanlaiset tehot irti kuin Kankaanpää, Vierimaa vankistaa entisestään Tahkon asemaa viiden kärkiseuran suurimpana haastajana yhdessä Kempeleen kanssa”, Arffman sanoo.

”Vierimaa on aina ollut Hyvinkäällä yksi yleisön suurista suosikeista. Hänen viimeiset vuotensa Tahkossa eivät olleet kuitenkaan mitään juhlaa ja Miika Rantorikan aikana tilanne ajautui sellaiseksi, että hänet laitettiin toissa syksynä ulos Tahkosta. Nyt menneet ovat menneitä ja Vierimaa pääsee uuden pelinjohtajan Antti Yli-Saunamäen alaisuudessa aloittamaan puhtaalta pöydältä.”

Arffmanin mukaan on mielenkiintoista nähdä, miten Yli-Saunamäki roolittaa Vierimaan.

”Ensimmäinen kysymys on tietenkin se, missä kunnossa Vierimaa on. Hän voi toki pelata etenkin aluksi etenijäjokerina, mutta uskoisin, mutta Vierimaalle löytyy varmasti paikka myös Tahkon polttolinjasta.”

Tahko avaa oman kautensa perjantaina 13. toukokuuta kotiottelulla Vimpeliä vastaan.