Imatra saa erilaisen pelinjohtajan ja mielenkiintoisen entisen lukkarin lyöjäjokerikseen

Atte Brandt on pelannut urallaan myös lukkarina - mutta tällä kaudella hän voitti Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden Kouvolan kakkosjoukkueessa.

Pesäpallo

Imatra saa erilaisen pelinjohtajan ja mielenkiintoisen entisen lukkarin lyöjäjokerikseen

Vesa Toikka on Imatran uusi pelinjohtaja ja Atte Brandt uusi lyöjäjokeri. Pekka Arffman pitää molempia hankintoja mielenkiintoisina.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 25.8.2022 | KUVAT All Over Press

Imatran Pallo-Veikot kertoi palkanneensa uudeksi pelinjohtajaksi Vesa Toikan kaksivuotisella sopimuksella ja tehneensä kaksivuotisen sopimuksen myös Kouvolan kakkosjoukkueen lyöjäjokerin Atte Brandtin kanssa. Pekka, millaisen pelinjohtajan Imatra saa Toikasta?

Toikka on kokenut entinen pelaaja ja tehnyt pitkän uran myös pelinjohto- ja valmennushommissa. Hän on ollut myös yksi keskeinen tekijä Haminan juniorityön uudessa tulemisessa.

Joku voi sanoa, että Toikka on pelinjohtajana vanhan liiton mies, mutta hän tuntee pesäpallon läpikotaisin ja tietää varmasti kaikki pelin lainalaisuudet. Olen myös vakuuttunut, että Toikka sopii erinomaisen hyvin luonteeltaan ja ihmistyyppinä tekemään töitä Imatran nuoren ryhmän kanssa.

Make your pick – Cubs vs Cardinals, Kitee vs Vimpeli or Hyvinkää vs Kouvola – and play at LeoVegas!

Tässä mielessä Toikka on mielenkiintoinen ja myös erilainen valinta pelinjohtajaksi. Hän on jo 54-vuotias, kun nykytrendi on ollut palkata nuoria pelinjohtajia. Toikka ei ole myöskään tällainen kirjanoppinut pelinjohtaja, vaan pelin ja pitkän kokemuksen karaisema pelinjohtaja.

Missään tapauksessa IPV ei ensi kaudella kaadu Toikkaa, sen verran kokenut ja kova osaaja hän on.

Millainen vahvistus Brandt on Imatralle?

Brandt oli aiemmin myös lupaava lukkari, mutta sittemmin hänestä on tullut lyöjäjokeri, missä roolissa hän pelasi myös tällä kaudella Kouvolan kakkosjoukkueessa. Brandt on 25-vuotias ja hänessä on lyöjäjokerina potentiaalia, mistä kertoo se, että hän voitti tällä kaudella Ykköspesiksen runkosarjan lyöjäkuninkuuden 57 lyödyllä juoksulla. Hän ei ole myöskään etenijänä mikään tulppa.

Vaikka Brandt onkin pelannut Superpesiksessä 68 ottelua, hyppäys lyöjäjokerina Ykköspesiksestä Superiin on suuri ja tässä mielessä Brandtilla on ensi kaudella Imatralla näytönpaikka. Toki hän on hankintana kysymysmerkki, mutta lyöjäjokerimarkkinoilla on tällä hetkellä vähän tarjontaa ja vielä vähemmän vapaina olevia vaihtoehtoja. Tässä mielessä Brandt on looginen hankinta Imatralta.

Miltä Imatran tilanne näyttää tällä hetkellä ensi kautta ajatellen?

Mitään lopullista analyysia on vielä ennenaikaista tehdä, sillä Imatra etsii edelleen lisää vahvistuksia ensi kaudeksi ja myös sen päävastustajien joukkueet ovat vielä paketoimatta.

Imatra on kuitenkin selvästi nuorentamassa joukkuetta yksistään jo sen takia, että täksi kaudeksi hankituista pelaajista Toni Kohonen lopetti uransa ja Toni Laakso siirtyi jo kesken kauden Haminaan. Uskoisin, että IPV kasaa ensi kaudeksi Rasmus Surakan, Miitri Pesosen, Mikko Kososen ja Joona Sikiön ympärille ja nuoren joukkueen ja aloittaa 2-3 vuoden projektin, joka tähtää nousuun kahdeksan parhaan tasolle.

Ensi kaudella pudotuspelit ovat kuitenkin kaukainen tavoite, sillä vaikka neuvottelut ovat vielä kesken Kiteen, Kempeleen ja Hyvinkään siirtojen osalta, ne kaikki tulevat tällä tietoa kuitenkin vahvistumaan tästä kaudesta. Siksi IPV:n realistinen paikka on pelata pudotuspeliviivan alle jäävässä ryhmässä. En usko, että sillä olisi kuitenkaan mitään hätää putoamista.