Kultaleijona on merkittävässä sivuosassa NHL:n jättikaupassa – ja näytön paikassa

Niko Mikkola on loppukauden New York Rangersin mies. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Rangers-paidassa voitto-ottelussa Seattle Krakenia vastaan. Mikkola sai jääaikaa reilut 14 minuuttia.

JääkiekkoNHL

Kultaleijona on merkittävässä sivuosassa NHL:n jättikaupassa – ja näytön paikassa

New York Rangers kohahdutti NHL-sarjaa, kun se hankki Vladimir Tarasenkon St. Louis Bluesista. Manhattanille siirtyi samassa myös Niko Mikkola, joka Eetu Pennasen mukaan saattaa olla merkittäväkin pala Rangersin menestysyritystä.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 11.2.2023 | KUVAT Brad Penner / USA TODAY Sports / All Over Press

NHL:ssä jysähti puhuttanut kauppa, kun edelleen isoja otsikoita repivä Vladimir Tarasenko siirtyi Manhattanille ja New York Rangersiin.

Vielä viime kaudella 31-vuotias venäläislaitahyökkääjä taikoi St. Louis Bluesin riveissä yli piste per ottelu tahdilla tehopisteitä.

Tämä kausi on loukkaantumisineen ollut haastavampi, mutta paikka Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin rinnalla voi hyvinkin saada kokeneesta tähdestä vielä huippusuorituksen irti.

Samalla, kun kaikki puhuivat Tarasenkosta, tähtiloiston takana kannujahtiin tuli myös mielenkiintoinen suomalainen sivuosan esittäjä.

Niko Mikkola.

***

Vuonna 2019 Leijonien takalinjoilla maailmanmestaruuden voittanut Mikkola voi olla Rangersille varsin merkittävä palanen, kun joukkue lähtee metsästämään pudotuspelimenestystä. Mikkola ei tuo säihkettä, mutta sitä Broadwaylla oli jo ennestään ja viimeistään Tarasenkon saapumisen myötä riittävästi.

Mikkola on oikeastaan säihkeen vastakohta. NHL-uran 0,14 tehopisteen keskiarvo ottelua kohden ei varsinaisesti kieli kiekollisesta virtuositeetista.

Mikkola kuitenkin tasan tarkkaan tietää, millainen pelaaja hän on. Hän on puolustaja ja puolustamaan hänet hankittiin myös Rangersin paitaan.

Check the odds for all the weekend games in NHL and goal scorers and bet at Mr Geen! 

Edistyneet tilastot tältä kaudelta eivät varsinaisesti hivele Mikkolaa. Vastustaja on laukonut ja luonut maaliodottamaa melko merkittävästi enemmän Bluesiin verrattuna silloin, kun Mikkola on ollut jäällä.

Siitä ei kuitenkaan voi syyttää pelkästään Mikkolaa. Hän on jäällä, kun joukkue on alakynnessä, suojelee johtoa tai muuten puolustaa. Mikkola aloittikin vaihtonsa Bluesin joukkueesta useimmin juuri puolustusalueen aloituksissa.

Kaiken lisäksi Mikkola on joutunut tekemään tätä raastavaa työtä heikosti pelanneen joukkueen takana. Siihen nähden tehotilaston lukema kaksi merkintää positiivisen puolella on vahva suoritus.

***

Mikkolan tähän kauteen päättyvä 1,9 miljoonaa dollaria cap hitistä lohkaiseva sopimus on suorituksiin nähden myös aivan kelvollinen myös seuran kannalta. Se tarkoittaa myös tärkeää näytön paikkaa Mikkolalle.

Suomalaispuolustaja pääsee nyt puolustamaan paremman joukkueen takana kolmannessa puolustajaparissa. Suuremmat paineet ovat neljän enemmän pelaavan puolustajan harteilla.

Mikkolalla on myös Igor Shestjorkinissa takanaan sarjan eliittimaalivahti. Hän sopiikin ainakin paperilla Rangersin kevään kokoonpanoon erinomaisesti.

Edellä mainitut asiat saattavatkin tehdä Mikkolasta yllättävän merkittävän adjutantin NHL:n mittapuulla todella merkittävässä pelaajakaupassa.

Sitä hän voi olla vielä joukkueessa, joka tähtää keväällä pitkälle.