Imatran Pallo-Veikoille iso takaisku – yksi syömähampaista sivussa määrittelemättömän ajan

Imatra Toni Kohosen johdolla kautensa Fuengirolassa 0-1-tappiolla Sotkamolle.

Pesäpallo

Imatran Pallo-Veikoille iso takaisku – yksi syömähampaista sivussa määrittelemättömän ajan

Imatran Pallo-Veikkojen kauden ylle nousi synkkä pilvi Toni Laakson keskittyessä riippuvuushoitoon määrittelemättömäksi ajaksi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 5.5.2022 | KUVAT Sotkamon Jymy

Imatran Pallo-Veikkojen yhdeksi kulmakivipelaajaksi hankittu Toni Laakso ilmoitti torstaina jäävänsä sivuun pelikentiltä määrittelemättömäksi ajaksi. Laakso kertoi keskittyvänsä nyt peliriippuvuutensa hoitamiseen.

34-vuotias Laakso on alkujaan IPV:n oma kasvatti. Imatran lisäksi hän on pelannut Kiteellä, Kouvolassa ja viimeksi viime kaudella Sotkamossa. Täksi kaudeksi hän palasi takaisin kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Laakson poissaoloa isona takaiskuna Imatralle.

Toni Laakso

Toni Laakso pelasi viime kaudella Sotkamon Jymyssä.

”Kaikista kipeimmin tämä iskee IPV:n kotiutusosastolle. Laakso on osoittanut olevan edelleenkin hyvä ja parhaimmillaan vaarallinen kotiuttaja, jolla on ollut vaihtotilanteissa läpilyöntiuhka. Imatralla on viimeisen kolmanneksen joukkueeksi hyvä kärki ja sisäpelissä kaikki tiivistyy oikeastaan siihen, saadaanko miestä lyötyä kotiin. Imatran kaavailluissa päävastuun kotiutuksista olisivat kantaneet Laakso, Toni Kohonen ja Mikko Kosonen, joista yksi olisi pelannut jokerina ja kaksi ulkona. Toki myös Sasu Toikalta löytyy kotiutusvoimaa, mutta kyllähän kotiutusosastolta puuttuu nyt yksi iso hammas”, Arffman sanoo.

”Vaikka Laakso ei olekaan ulkokentällä ykköskorin ulkopelaaja, hänen kokemuksellaan ja taidoillaan olisi ollut ja toivon mukaan on vieläkin myös ulkona käyttöä. Kun IPV:llä oli jo valmiiksi erittäin kapea materiaali, Laakson vetäytyminen on iso takaisku Imatralle ja lisää entisestään niitä kysymysmerkkejä, joita IPV:n kaudessa on.”

Laakson poissaolon pituus on auki, mutta Arffman pitää selvänä, että Imatran on yritettävä löytää markkinoilta Laaksolle paikkaaja. Aiemmin esillä ollut Sotkamon Riku Niemi ei tule enää kysymykseen, sillä Niemi on polvivamman vuoksi sivussa mahdollisesti jopa koko kauden.

”On helppo sanoa, että Imatra tarvitsee yhden uuden pelaajan tai mieluusti jopa kaksi, mutta markkinoilla ei ole vapaana mitään selkeitä vaihtoehtoja eivätkä seurat muutenkaan anna tässä vaiheessa kautta kovin herkästi edes ylimääräisiä pelaajiaan lainalle muihin seuroihin.”

Arffmanin mukaan Imatran sarjasijoitusta on nyt entistäkin vaikeampi ennakoida.

”Imatran materiaali on edelleenkin sen verran vahva kaikista heikoimpiin joukkueisiin nähden, että putoamisesta ei pitäisi olla pelkoa. Mutta ei tässä hirveästi tarvitse ottaa syystä tai toisesta taka-askeleita, että kausi voi kääntyä myös uhkaavaan suuntaan. Kaiken lisäksi nyt ei ole turvaverkkona sitä, että Superin heikoin seura pääsisi karsimaan Ykköspesis-joukkuetta vastaan, koska tällä kaudella yksi seura putoaa joka tapauksessa suoraan.”

IPV aloitti kautensa Fuengirolassa 0-1-tappiolla Sotkamolle. Laakso pelasi ottelussa jokerina.

Lue myös: Taivaalta sataa koko ajan kysymysmerkkejä, jotka tekevät Imatran kaudesta täysin arvaamattoman