Inter palkkasi päävalmentajaksi vaikeasti voitettavaa järkijalkapalloa

Jarkko Wiss on FC Interin seuraava päävalmentaja.

JalkapalloVeikkausliiga

Inter palkkasi päävalmentajaksi vaikeasti voitettavaa järkijalkapalloa

Jarkko Wiss ottaa komentoonsa FC Interin 2+1-vuotisella sopimuksella. Joel Perovuon mukaan Wissin valinta oli järkivalinta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 23.9.2022 | KUVAT All Over Press

Darwin Nunez

Suomalaisen jalkapallon Kultaiseen sukupolveen kuuluneesta Jarkko Wissistä tulee FC Interin uusi päävalmentaja. Inter vahvisti perjantaina tehneensä Wissin kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen, joka astuu voimaan tämän kauden jälkeen.

Wiss pelasi urallaan 45 kertaa Suomen A-maajoukkueessa. Hän kuului myös HJK:n Mestarien liigan miehistöön kaudella 1998. Lisäksi hän pelasi ulkomailla muun muassa Stockportissa ja Hibernianissa.

Peliuransa jälkeen Wiss toimi ensin Tampere Unitedin urheilutoimenjohtajana ja sitten päävalmentajana. Vuosina 2016-2021 hän toimi Ilveksen päävalmentajana, kunnes sai potkut elokuussa 2021.

Lisäksi on toiminut valmennustehtävissä Palloliitossa.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntijana Joel Perovuo pitää Wissin valintaa Interiltä järkevänä ratkaisuna.

”Inter on viime vuosina palkannut hieman epävarmoja kortteja, kuten tämän kauden valmentajan Miguel Graun. Wissistä sen sijaan tiedetään, mitä saadaan, sillä hänen näyttönsä ovat olleet kaikkien nähtävillä useamman vuoden ajan. Tässä mielessä Inter pelaa varman päälle ja todennäköisesti tilanne Turussa rauhoittuu muutenkin, sillä Grau osoittautui varsin räiskyväksi valmentajaksi myös kabineteissa ja kentän ulkopuolella”, Perovuo sanoo.

”Myös pelillisesti Wiss on järkevä valinta Interiltä. Wiss ei välttämättä peluuta joukkueellaan kaikista kauneinta jalkapalloa, mutta muistan jo omalta peliuraltani, kuinka vaikeaa Ilveksen voittaminen oli riippumatta siitä, miten selvästi hallitsimme otteluita.”

Lue myös: Jarkko Wissin potkut kertovat, että jalkapalloa pidetään edelleen päiväkerhotoimintana

”Wiss teki muutenkin erittäin laadukasta työtä Ilveksessä rajallisella pelaajamateriaalilla ja rajallisilla resursseilla – ja uskon, että hän jatkaa samanlaisen laadun tekemistä myös Turussa.”

”Avainkysymys nyt on se, miten hyvin Inter onnistuu ensi kauden joukkueen rakentamisessa ja millaiset resurssit Interillä on vahvistaa joukkuetta. Jos HJK, KuPS ja Honka säilyvät nykyisellä tasolla, silloin mitali on todennäköisesti ensi kaudella pikkaisen liian kova tavoite Interille, mutta jos joukkueen rakentaminen onnistuu hyvin, silloin Inter on seuraavassa jonossa. Joku neljäs tai viides sija jo ensi kaudella on täysin mahdollinen Wissin miehistölle.”

Inter erotti päävalmentaja Miguel Graun viikon takaisen Suomen cupin finaalin jälkeen ja nimitti loppukauden ajaksi vt. päävalmentajaksi Graun apuvalmentajan Ramiro Muñozin.

Can Finland beat Romania in Nations League at home? Bet now at LeoVegas!