Jarno Pikkarainen varoittaa HIFK:n vaarallisuudesta – ”Eivät ole oikealla paikalla”

Michael Joly on ollut jälleen HPK:n tehokkain pelaaja tällä kaudella.

JääkiekkoLiiga

Jarno Pikkarainen varoittaa HIFK:n vaarallisuudesta – ”Eivät ole oikealla paikalla”

Jarno Pikkarainen varoittaa, että HPK:ta vastaan perjantaina luisteleva HIFK on parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko sanoo.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.9.2022 | KUVAT All Over Press

HPK:n Liiga-kauden alku on ollut kohtuullinen. Taskussa on neljä voittoa seitsemästä pelistä.

HPK-luotsi Jarno Pikkarainen on alkukauteen tyytyväinen.

”Tämä on ihan ok tulos. Siihenkin voin pääpiirteittäin olla tyytyväinen, miten olemme peleissä pelanneet ja mitä niissä on saatu irti. Tässä mennään vasta alkukautta, joten joukkue kehittyy vielä”, Pikkarainen huomauttaa.

HPK koki kesällä suuria muutoksen, sillä joukkueessa vaihtui peräti 14 pelaajaa. Pikkarainen oli mukana valitsemassa uusia nimiä.

”Olemme vielä voimakkaasti rakentumisvaiheessa. Pitkälle meneviä arvioita ei kannata tässä vaiheessa kautta tehdä.”

HPK:lla on kuitenkin huolensa. Heti alkukaudesta pelaajien loukkaantumiset verottavat tekemistä.

”Meillä on aika paljon loukkaantumisia ja sen vuoksi ollaan vähän ongelmissa. Meiltä puuttuu kolme runkopuolustajaa ja kolme hyökkääjää. Materiaalimme on kohtuullisen kapea, joten joudumme venymään koko ajan.”

”Emme ole päässeet kiinni neljän kentän rytmiin, jota haluttaisiin varsinkin tällaisella kolmen ottelun viikolla.”

HPK kiinnitti viime kaudella kanadalaisen Michael Jolyn. Hän teki ensimmäisellä HPK-kaudellaan 58 ottelussa tehot 21+29=50. Voittomaaleja tuli Liigassa eniten, kahdeksan.

Joly hyökkää tämän kauden Kerhossa yhdessä Matti Järvisen ja Eetu Liukkaan kanssa. Tähän mennessä kanadalaiselle on tullut tehoja 3+4. 27-vuotiaalla hyökkääjällä on paljon halua kehittyä. Myös Pikkarainen on tyytyväinen Jolyn suoritustasoon.

”Hän on hyökkäyssuuntaan yksittäisistä pelaajista selkeästi meille tärkein pelaaja. Michael pelaa hyvin kahteen suuntaan ja on nyt jo oppinut tämän sarjan vaatimukset. Hän on hyvin kokonaisvaltainen pelaaja.”

HPK:n maalia vartioivat Sami Rajaniemi, 30, ja Daniel Lebedeff, 23. Tällä hetkellä he jakavat vahtiurakan. Rajaniemi on torjunut kaudella tähän mennessä neljä ottelua ja Lebedeff kolme.

”Tarkoitus olisi, että maalivahteja peluutettaisiin tasaisesti ja erityisesti näillä kolmen ottelun viikoilla. Molemmille tulee siten pelejä. Lähtötilanne on heillä tasainen ja tasaisella peluutuksella molemmat pysyvät rytmissä. Tietenkin, jos toinen pelaa ihan huipusti, sitten saatetaan vaihtaa suunnitelmaa. Lähtökohta kuitenkin on, että kahdella maalivahdilla edetään.”

HPK aloitti kautensa vierailulla HIFK:n luona. HPK hävisi ottelun 1-4. Perjantai-iltana joukkueet kohtaavat Rinkelinmäellä.

”Vastassa on kova joukkue. Kaikki tietävät, että IFK ei ole oikealla paikalla sarjataulukossa. Ennemmin tai myöhemmin IFK tulee nousemaan. Me pyrimme tietysti siihen, että se ilta ei ole perjantaina täällä Hämeenlinnassa”, Pikkarainen hymähtää.

”Me haluamme laittaa kampoihin. IFK on hyvin rakennettu ja roolitettu joukkue, ja meille iso haaste. Helsingissä roikuttiin perässä reilut kaksi erää ja sitten he menivät menojaan. Silloin he olivat vahvempia erityisesti ratkaisuhetkillä.”

Pikkarainen ei avaa illan pelisuunnitelmaansa.

”Molemmat ovat pelanneet paljon sen matsin jälkeen ja molempien peli on kehittynyt. IFK:n voittamiseen ei ole yhtä taikasanaa”, Pikkarainen kuittaa.