Kouvola kiskaisee riveihinsä Hyvinkään kaksi suurinta kultakimpaletta

Patrik Vartama on kärsinyt tällä kaudella takareisivammasta, mutta pelannut silti hyvän kauden ulkona.

Pesäpallo

Kouvola kiskaisee riveihinsä Hyvinkään kaksi suurinta kultakimpaletta

Kouvola ei halua uusia viime kesän virheitään. Siksi se on sopinut jo nyt Teemu Nikkasen ja Patrik Vartaman siirtymisestä Kouvolaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 6.7.2021 | KUVAT All Over Press

Kouvola on rakentamassa ensi kaudeksi todellista tähtijoukkuetta. ElmoTV:n tietojen mukaan Kouvola on jo tehnyt ensi kaudeksi sopimukset Hyvinkään Tahkon kahden kultakimpaleen, Teemu Nikkasen ja Patrik Vartaman, kanssa.

Lisäksi Sotkamon Jymyssä loistokautta pelaava Joni Rytkösen on ilmaissut halukkuutensa palata Koplan riveihin, mutta Rytkösen ongelmallinen sopimustilanne saattaa kaataa hänen siirtonsa. Rytkösellä oli alun perin Sotkamon kanssa 2+1-vuotinen sopimus, mutta sopimuksen optio-osuus on ElmoTV:n tietojen mukaan muutettu myöhemmin kaksivuotiseksi. Jymy ja Rytkönen käyttivät option ja siitä on menossa nyt ensimmäinen vuosi.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ei ole yllättänyt Nikkasen ja Vartaman siirroista.

”Nikkanen on ollut useana kesänä monien, monien seurojen ostolistalla Sotkamon Jymyä myöten, sillä hän on yksi maan parhaista koppareista ja erinomainen kotiuttaja. Nikkasen kaltaisen pelaajan arvo on siksi äärikova. Vartama on jo nyt valtakunnan parhaita linjan pelaajia ja vaikka hän ei ehkä ole lunastanut sisällä vielä kaikki odotuksiaan, hänen potentiaalinsa niin vaihtajana kuin etenijä on kovaa luokkaa”, Arffman sanoo.

Siirtojen ajankohtaa Arffman pitää ymmärrettävänä.

”KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto yllätettiin viime kaudella housut kintuissa, sillä hän piti kiinni periaatteistaan eikä halunnut alkaa rakentaa seuraavan kauden joukkuetta niin aikaisin kuin muut seurat tekevät. Nyt häntä ei kuitenkaan enää yllätetä  olivatpa Lehdon periaatteet aikaisten siirtojen suhteen mitkä tahansa.”

”Ja onhan tässä muistettava myös Iiro Haimi, joka aiemmin oli juuri Hyvinkään pelinjohtaja. Hän tuntee Nikkasen, Vartaman ja Rytkösen – ja nämä veljet Haimin.

Rytkösen siirtohalukkuutta Sotkamosta Arffman ei pidä yllättävänä.

”Rytkönen on aivan huikeassa kunnossa tällä hetkellä niin etenijänä kuin elintärkeässä roolissa ykkösvaihdon purkajana numerolla 2. Hänelläkin olisi ottajia jonoksi asti ja kyllähän pesäpallon sisäpiirissä on tiedetty jo pitkään, että Rytkönen haluaisi vaihtaa maisemaa.”

Kouvola uskoo nimimiehiin

Arffmanin mukaan Nikkasen ja Vartaman siirrot vankistavat entisestään Kouvolan asemaa yhtenä Superin kärkiseuroista.

”Tässä on turhaa alkaa jakaa vielä ensi kauden mitaleita, kun tämäkin kausi on kesken, mutta kyllähän Kouvola olisi jo pelkästään Nikkasen ja Vartaman siirtojen myötä yksi niistä joukkueista, jotka ensi vuonna taistelevat Suomen mestaruudesta.”

”Siirrot alleviivaavat myös Kouvolan strategiaa. Kärkiseuroista Sotkamo, Vimpeli ja Joensuu haluavat joka vuosi pelata kärkisijoista, mutta heidän strategiaansa kuuluu mahdollisuuksien antaminen myös omille junioreille. Manse ja Kouvola rakentavat sen sijaan joukkueen suurella rahalla kovien nimimiesten varaan, ja lähtevät siitä, että ne pelaavat satsauksiensa myötä joka syksy rahakkaissa ratkaisupeleissä.”

”Siihen strategiaan ei välttämättä kuulu omien junioreiden voimakas sisäänajaminen. Nytkin Nikkasen tulon myötä  Kouvolan oman kasvatin Valtteri Hämäläisen pelipaikka kopparina on vaarassa, ja kun Vartama tulee linjaan, jonkun sieltäkin on väistyttävä.”

Toni Kohosen kanssa Kopla tuskin tekee enää sopimusta, enkä olisi täysin yllättänyt, jos Juho Hacklinkin pelaisi ensi kaudella jossain muussa seurassa. Se on kuitenkin selvää, ettei Koplan ensi kauden pelaavassa kokoonpanossa ole omille kasvateille kovin montaa tonttia.”

”Kouvola on kuitenkin linjansa valinnut ja näkyyhän se homma noinkin toimivan. Ja korkeista katsojamääristä voisi päätellä myös sen, että Kouvolassa halutaan nähdä ensisijaisesti menestystä kuin sitä, kuinka monta omaa kasvattia joukkueessa pelaa.”

 

Lue myös: Patrik Vartama on tienhaarassa, josta lähdetään suuruuteen tai jäädään keskinkertaisuuteen