Jenni Hiirikoski ja Naisleijonat muistivat halvaantunutta joukkuetoveriaan pronssijuhlissa

Jenni Hiirikoski pääsi kovan MM-rupeaman jälkeen juhlimaan pronssimitaleita.

Naisleijonat

Jenni Hiirikoski ja Naisleijonat muistivat halvaantunutta joukkuetoveriaan pronssijuhlissa

Jenni Hiirikoski tunnusti Naisleijonien pronssijuhlissa, että aiemmin kauden aikana halvaantunut Sanni Hakala on kulkenut vahvasti joukkueen mukana MM-areenalla.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.4.2024 | KUVAT Heikki Löfman / Suomen Jääkiekkoliitto

Naisleijonat varmisti sunnuntaina paluun mitaleille rankan korpivaellusjakson jälkeen voittamalla MM-pronssiottelussa Tshekin. Rangaistuslaukauksille venyneessä ottelussa voitto tuli lopulta lukemin 3–2.

Jo kahdeksan MM-pronssia kaulaansa urallaan saanut Naisleijonien kokenut kapteeni Jenni Hiirikoski, 37, näki, että mitalipelin voiton tae oli yhteistyön jääkiekko.

”Kentällä meillä oli todella innokas ryhmä ja me varmasti halusimme kaikki pelata mitalin kotiin ja voittaa yhdessä.”

”Meillä on tässä aivan huikea ryhmä. Takana on todella kiva kolmeviikkoinen ja porukassa on ollut erittäin hyvä energia. Se saatiin myös ratkaisevassa pronssipelissä hyvin näkyviin”, Hiirikoski pohti.

Yhdysvaltojen Uticassa pelatuissa MM-kisoissa Tshekki puolusti pronssimitaleitaan. Se oli voittanut pronssia pohjoisamerikkalaisten joukkueiden takana kaksissa viime kisoissa ja Suomen joukkueen etsiessään itseään. Nyt Tshekin maalivahti Klara Peslarova piti joukkuettaan mitalimatsissa pinnalla huikeilla 47 torjunnallaan.

Suomen maalivahti Sanni Ahola pärjäsi pronssimatsissa 29:llä torjunnalla. Rangaistuslaukauksilla Ahola oli taas timanttia.

”Tshekki pelasi myös nyt hienosti. Annan heille hatunnoston siitä. Tosi hyvä jääkiekko-ottelu oli kyseessä.”

”Tämä MM-mitali maistuu todella hyvältä näiden kahden edellisen kauden jälkeen. Paljon tässä on sattunut ja tapahtunut.”

Naisleijonien ajatuksissa on koko turnauksen ajan ollut myös tärkeä pelikaveri Sanni Hakala joka puuttui joukkueesta. Hakala halvaantui rinnasta alaspäin ja joutui lopettamaan peliuransa törmättyään viime marraskuussa seurajoukkueensa SDHL:n HV71:n ottelussa tolppaan.

”Meidän matkassa Sanni on kulkenut tosi vahvasti. Pelasimme pronssiottelussa Sannille”, Hiirikoski lähetti terveisiä ystävälleen.