Jere Innalalla riittää nälkää EHT-peleihin – ”Viime keväänä pääsin kokemaan, mitä se kotikisoissa on”

Leijonien kauden avauksessa onnistunut Jere Innala hakee nälkäisenä isoa roolia ensi kevään kotikisoista.

JääkiekkoLeijonat

Jere Innalalla riittää nälkää EHT-peleihin – ”Viime keväänä pääsin kokemaan, mitä se kotikisoissa on”

Leijonien kausi käynnistyi Turussa tappiolla rangaistuslaukauskilpailussa Sveitsiä vastaan. Nälkäinen Jere Innala iski Suomen avausmaalin ylivoimalla. Innalalle syksyn maajoukkuepeleillä on iso merkitys.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 10.11.2022 | KUVAT All Over Press

Sveitsi kukisti Suomen Turussa pelatussa Karjala-turnauksen avausottelussa torstaina voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3–2. Leijonia heti kamppailun alussa kovaa paineistaneen Sveitsin taso ei tullut yllätyksenä Leijonien parhaimmistoon ottelussa kuuluneelle Jere Innalalle.

”Sellainen joukkue oli vastassa kuin Sveitsillä aina on. Jos heille antaa kiekkoja, kyllä he hyvin luovat maalipaikkoja”, Innala totesi ElmoTV:lle ottelun jälkeen.

Vaikka Euro Hockey Tour ei kiekkomaailmassa edusta kaikkein tärkeintä tapahtumaa, Innalalle Turun peleillä on iso merkitys. Nälkää jättivät viime kevään kotikisat, jotka olivat Leijonille kultaiset, mutta Innalan vastuu joukkueessa jäi pieneksi.

”Viime keväänä pääsin kokemaan, mitä se varsinkin kotikisoissa on. Totta kai kisat ovat yksi kauden tavoitteista. Täytyy pelata hyvin ja antaa näyttöjä. Sen näkee sitten keväällä, onko joukkueessa”, Innala kertaa.

Suomi kaipaa huolellisuutta

Sveitsi pääsi ottelussa maalipaikoille Suomen menettäessä kiekkoja huonoissa paikoissa. Varsinkin avauserässä Suomen kiekollinen varmuus puolustusalueella oli ensimmäisten vaihtojen jälkeen tiessään. Lopulta erän puolivälissä Sven Andrighetto osuikin maalin edustalta vahvan päätypelin päätteeksi.

Toisessa erässä Suomi kuitenkin paransi ja ylivoimalla esiin astui Innala. Komea rannelaukaus painui suoran hyökkäyksen päätteeksi yläkulmaan Antti Suomelan ja Anrei Hakulisen tehtyä esityöt.

Myös viidellä viittä vastaan Innala oli esillä, kun Jori Lehterän ja Waltteri Merelän täydentämä ketju pystyi ajoittain pitkiin hyökkäyksiin Sveitsin puolustusalueella. Maalintekosektroi vaikutti kuitenkin olevan tukossa.

”Pelasimme viidellä viittä vastaan myös ihan hyvin. Kun saamme tehtyä sen viimeisen pelin, niin siitä tulee hyvä”, Innala viittasi hieman vajaiksi jääneisiin viimeisiin ratkaisuihin hyökkäysalueella.

Innala siirtyi täksi kaudeksi Ruotsiin ja Frölunda HC:n riveihin. Eräänlaisena NHL-pelaajien hautomona tunnetussa organisaatiossa Innala on kehittynyt pelaajana jo lyhyen ajan jälkeen.

”Luistelu on kehittynyt. Ruotsissa pelissä on todella kova vaade, esimerkiksi yhdellä yhtää vastaan kamppailuita on paljon”, hän kuvailee.

Ratkaisu rankkareista

Kolmannessa erässä Suomi näytti hetken menevän jo voittoon, kun Mikko Lehtosen erinomainen laukaus aiheutti irtokiekon, jonka maaliin nosti Jere Karjalainen. Sveitsi oli kuitenkin sitkeä ja tuli tasoihin Roger Karrerin osumalla.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Rangaistulaukauksissa Innala mukaan lukien suomalaiset olivat tehottomia. Ainoana Leijonista verkkoa heilutti Lehterä.

Sveitsin onnistujat olivat Tyler Moy ja Damien Riat.