Jesse Puljujärveä on turha sääliä – tätä enempää vastuuta hän ei ole ansainnut

Jesse Puljujärven laukaus ei ole vielä tällä kaudella löytänyt tietään verkon perukoille.

JääkiekkoNHL

Jesse Puljujärveä on turha sääliä – tätä enempää vastuuta hän ei ole ansainnut

Jesse Puljujärvi sai pelata taas vain reilut 11 minuuttia, kun Edmonton Oilers voitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan 6–3. Puljujärven rooli on pieni, koska esitykset eivät yksinkertaisesti oikeuta paikkoihin kärkiketjuissa.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 25.10.2022 | KUVAT All Over Press

Jesse Puljujärvi on ajautunut jo toista kertaa urallaan Edmonton Oilersissa sivuraiteelle. Edellisellä kerralla nuori Puljujärvi ei ollut valmis NHL:ään ja kauden mittainen visiitti Oulun Kärpissä näytti tekevän hyvää torniolaisen kokonaisvaltaiselle pelaamiselle.

Viime kauden alussa moni odotti Puljujärven uran kääntyvän todelliseen nousukiitoon. Kesken viime kauden potkut saanut päävalmentaja Dave Tippett istutti suomalaishyökkääjän maailman parhaan pelaajan Connor McDavidin laidalle.

Puljujärvi sai siis viime kaudella mahdollisuuden NHL:n parhaassa syöttötuolissa. Isokokoinen suomalainen pelasi myös lupauksia herättävästi. Hän sai ajoittain McDavidin näyttämään myös puolustussuuntaan paremmalta kuin aikoihin.

Yksi asia kuitenkin laahasi perässä. Puljujärvi ei tehnyt tulosta. Koko kauden tehopistelukema 36 on suoraan sanottuna heikko suoritus.

Kauden edetessä Puljujärven vastuu pieneni, eikä pelisuorituskaan ollut tasaisesti alkukauden hyvällä tasolla. Oilers pelasi myös joukkueena pitkään heikosti.

Kun Jay Woodcroft paikkasi Tippettin päävalmentajan paikalla, Oilersin kurssi kääntyi. Samaan aikaan yhä heikommin pelannut Puljujärvi ei kuulunut uuden päävalmentajan luottopelaajiin.

Loppukaudesta tuli suomalaiselle tuskainen, samalla kun Oilers eteni aina konferenssifinaaleihin asti.

Puljujärveä aseteltiin jälleen Oilersin ykkösketjuun kauden alkaessa. Heti avausottelussa Woodcroftin maltti kuitenkin petti. Rooli jäi jälleen nopeasti pieneksi.

Heikko alku kaudelle

Nyt Puljujärvi pelaa Oilersin alaketjuissa, eikä peliaikaa tipu kuin noin 12 minuuttia ottelua kohden. Rooli pikemminkin pienenee peli peliltä.

Roolin pienenemiseen on syynsä. Ei Oilers ilkeyttään Puljujärveä roikota heikossa asemassa. Puljujärvi varattiin seuraan aikanaan ykköskierroksella koko varaustilaisuuden neljäntenä. Ei Oilersilla ole mitään syytä kohdella omaa varaustaan heikosti.

Jos Oilers teki Puljujärvelle kolmen miljoonan dollarin arvoisen ja vuoden mittaisen jatkosopimuksen vain siksi, että se haluaisi kaupata Puljujärven, sen kannattaisi peluuttaa Puljujärveä kärkiketjuissa ja ylivoimalla. Silloin tällä hetkellä 0+0 tehopistein kyntävälle hyökkääjälle saataisiin luotua edes jonkinlaista vaihtoarvoa.

Ylivoimavastuuta on kuitenkaan Puljujärven turha odottaa, koska Edmontonissa supertähdet ovat jo useamman kauden aikana osoittaneet pyörittävänsä sitä koko sarjan kovimmalla tehokkuudella.

Nyt tehoton Puljujärvi ansaitsee jämäminuuttinsakin Oilersissa vain hädin tuskin. Kun ottaa huomioon myös viime kauden alussa saadun ainutlaatuisen mahdollisuuden, on Puljujärveä turha sääliä.

NHL on ammattilaisurheilua. Siellä peliaika ansaitaan tuloksella. Tulosta Puljujärvi ei ole NHL:ssä pystynyt tekemään, vaikka näyttöjä hän on saanut antaa 265 runkosarjaottelun edestä.