Joakim Kemell luo uskoa Nuoriin Leijoniin ennen katkaisupeliä: ”Ei mietitä liikaa, kuka siellä on vastassa”

Joakim Kemellin ruoska puhui ottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Sama ruoska on tarpeen Nuorille Leijonille, kun puolivälierässä vastaan tulee Ruotsi.

JääkiekkoU20MM

Joakim Kemell luo uskoa Nuoriin Leijoniin ennen katkaisupeliä: ”Ei mietitä liikaa, kuka siellä on vastassa”

Joakim Kemell oli Suomen harvoja onnistujia tylyssä USA-tappiossa. Kemell uskoo Suomen mahdollisuuksiin maanantain puolivälierässä Ruotsia vastaan.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 2.1.2023

Nuoret Leijonat sai uudenvuoden yönä kuritusta Yhdysvalloilta alle 20-vuotiaiden MM-kisakaukalossa. Sitä tuli peräti kuuden maalin verran, kun Yhdysvallat rynni yli 6–2. Ottelussa jäi erityisesti pysäyttämättä eräs Jimmy Snuggerud, joka teki yhden ja syötti kolme. Samalla hän porautui kanadalaisrintamaan turnauksen pistepörssin kärkikolmikossa.

Suomen onnistujiin kuului ykkösketjun laituri Joakim Kemell, joka onnistui maalinteossa ensimmäisen erän loppupuolella. Yhdysvaltojen valmentaja Rand Pecknold tunnusti pelin jälkeen, että Kemell oli oikeastaan ainoa pelaaja, jonka tekemisiä hän oli omalle joukkueelleen erityisesti painottanut.

”Se oli kova peli ja jenkit pystyivät parempaan. Meillä jäi maalinteko piippuun”, Kemell tunnustaa.

”Turnaus on mennyt ihan hyvin. Ainahan parannettavaa on sekä kenttänä että yksilönä, mutta eteenpäin mennään.”

Suomi saa puolivälierässä vastaansa maanantai-iltana Ruotsin, joka hävisi lauantaina kisojen ehdottomalle mestarisuosikille Kanadalle peräti 6–1. Se oli ruotsalaisten turnauksen ainoa tappio tähän mennessä. Torstain Tshekki-matsin Ruotsi ratkaisi jatkoajalla.

Ruotsin maalilla on loistanut yksi ja sama vahti, Carl Lindbom. Hänen torjuntaprosenttinsa on hieno 94,17, mutta sillä jäädään Suomen Jani Lampisen 96,36 torjuntavarmuuden taakse. Lampinen on kuitenkin tehnyt tilaa maalillaan myös Aku Koskenvuolle.

Monet Suomen pelaajista huomauttivat kommenteissaan, että pienellä kaukalolla ja pelivauhdilla oli merkitystä lauantain ottelussa ja Yhdysvallat sai pelata sille tutussa ympäristössä. Ruotsia vastaan tämä tilanne voi hieman tasoittua. Kemell painottaa tulevaan iltaan silti erityisesti yhtä asiaa.

”Ehkä sillä pärjätään, että pelataan omaa peliä, eikä mietitä liikaa kuka tai ketä siellä on vastassa.”

”Nyt pitää vain mennä omilla vahvuuksilla. Sekin olisi tärkeää, että jokainen pelaaja löytää oman hyvän fiiliksen ja tekee parhaansa kentällä”, Kemell tsemppaa.