Johtava Ilves taisteli Leijonien nelosketjussa – ”Kilpailu pelipaikoista on todella kovaa”

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi teki nelosketjun töitä Liigasta tutun kärkiroolin sijaan.

JääkiekkoLeijonat

Johtava Ilves taisteli Leijonien nelosketjussa – ”Kilpailu pelipaikoista on todella kovaa”

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi palasi Leijoniin pirteästi, mutta matka kotikisoihin EHT-turnauksen nelosketjusta on kiistatta pitkä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 16.12.2022 | KUVAT All Over Press, M Heimsch

Eemeli Suomi on Liigan Ilveksen tehotilastossa jälleen korkealla. Hänellä on 24 ottelussa pisteitä kerättynä 8+18 ja niillä hän on joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja. Liigassa pisteet oikeuttavat seitsemänteen sijaan.

Suomelle aukesi mahdollisuus liittyä Sveitsin turnaukseen Leijona-miehistöön ja hän otti kutsun iloisena vastaan. Aikaa edellisestä Leijona-pestistä oli päässyt kulumaan jo jonkin verran. Hän pelasi A-maajoukkuepelejä viimeksi kaudella 2019–2020.

”Pari vuotta sitä ehti jo kulua edellisistä Leijona-peleistäni. Nyt tuntui tosi hyvältä pelata ja olla mukana”, Suomi totesi.

Ilves kävi syksyllä läpi yllättävän valmentajan vaihdoksen. Jouko Myrrä sai siirtyä sivuun ja tilalle tuli Antti Pennanen. Tällä hetkellä Ilves pitelee Liigassa neljättä sijaa. Se on pisteen päässä paikallisvastustaja Tapparasta. Suomi kertoi, että valmentajavaihdoksella oli suuri vaikutus. Pennanen on tuonut mukanaan omat pelilliset teesinsä.

”Oma kausi on ollut ihan hyvä ja olen tyytyväinen siihen. Toivottavasti kulkee jatkossakin. Totta kai joukkueen tilanne on vaikuttanut jonkin verran omaankin pelilliseen tekemiseen, mutta nyt mennään taas eteenpäin.”

Suomen A-maajoukkue voitti viime keväänä niin olympiakultaa kuin maailmanmestaruudenkin kotikisoissa. Tänä vuonna MM-tittelistä pelataan jälleen Tampereella. Monilla suomalaispelaajilla olisi tahtoa olla mukana siinä ryhmässä, joka puolustaa mestaruutta.

Myös Suomi olisi valmis edustamaan MM-Leijonia ja taistelemaan toisesta peräkkäisestä kullasta, vaikka matka EHT-turnauksen nelosketjusta kotikisoihin on varsin pitkä.

”Kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Mutta kaikkihan on aina mahdollista. Koetan pelata mahdollisimman hyvin, ehkä se auttaa pääsemään joukkueeseen.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Suomi ei päässyt tehopisteille, vaikka esitys oli pirteä.

Sveitsin turnauksen avausmatsissa Helsingissä, Suomi kohtasi torstaina Tshekin ja hävisi maalein 2–3. Edellisessä turnauksessakin Kari Jalosen luotsaama Tshekki oli vahvempi. Suomellakin oli ottelussa pari hyvää paikkaa onnistua.

Myös Suomi jäi ilman tehopisteitä. Ketjukaverit Juhani Tyrväinen ja Joona Ikonen istuivat myös kaksiminuuttiset mieheen, mutta kokonaisuutena ketju esiintyi pirteästi.

”Ei se vaan mennyt nyt sisään. Paikkoja oli, mutta lopulta hävittiin peli. He pelasivat kyllä hyvin”, Suomi vakuutti.