Juho Hacklin siirtyy ensi kaudeksi todelliseen yllätysseuraan

Juho Hacklin on pelannut Kouvolan Pallonlyöjissä kesästä 2007 alkaena.

Pesäpallo

Juho Hacklin siirtyy ensi kaudeksi todelliseen yllätysseuraan

Kouvolan Pallonlyöjien väriläiskä Juho Hacklin on neuvotellut kesän aikana siirtymisestä ensi kaudeksi uusin maisemiin. Nyt ratkaisu on tehty.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.7.2022 | KUVAT All Over Press

Joensuun Maila on ElmoTV:n tietojen tehnyt ensi kauden joukkueeseensa todellisen yllätyshankinnan – Kouvolan Pallonlyöjien ikonisen väriläiskän Juho Hacklinin.

37-vuotias Hacklin on alkujaan Jokioisten Koetuksen kasvatti. Hän siirtyi Kouvolaan kaudeksi 2007 ja on pelannut siitä lähtien Kouvolassa. Lisäksi hän on pelannut kahteen otteeseen lainalla Imatralla, ensin kesällä 2008 ja nyt tällä kaudella yksittäisisissä otteluissa.

Hacklin on voittanut urallaan viisi SM-hopeaa ja yhden pronssin. Itä-Lännessä hän pelasi kesällä 2016.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättänyt Hacklin siirrosta Joensuuhun.

”Hacklinin kannalta siirto on ymmärrettävä, sillä hän haluaa edelleen pelata myös ulkona, mutta Kouvolassa tie takakentälle on tukossa. Joensuun on toki tiedetty etsivän kopparia, mutta Hacklin ei ole ollut koskaan mikään ilmiömäisen hyvä koppari  enkä näe suurtakaan eroa, pelaako JoMan takakentällä ensi kaudella Hacklin vai Justus Niemeläinen, joka näyttää nyt syrjäyttäneen Topi Hurskaisen kakkoskopparina. Toki Hacklinia voidaan käyttää myös jokerina, mutta kyllähän hänen vaateensa eri seurojen kanssa käydyissä neuvotteluissa on ollut saada myös ulkopelipaikka”, Arffman sanoo.

Friday Night Fever – Manse PP vs Sotkamon Jymy and Los Angeles Dodgers vs Chicago Cubs! Play now at LeoVegas!

”Hacklinin ansiot ovat ilman muuta sisäpelissä ja hänen pomppunsa on edelleen kova ase. JoMan kenttä on sellainen, että siellä pomppu nousee, joten pomputtajan hankkiminen on tässä mielessä perusteltua.”

”Joensuun suurin ongelma sisäpelissä on kuitenkin kotiutusosaston kapeus ja vaikka Hacklin on saanut myös kotiutusvastuuta, hän ei ole kuitenkaan mikään ratkaisu Joensuun kotiutusongelmiin. Ensi kaudella kotiutusongelma korostuu entisestään, kun Patrik Wahlsten siirtyy Kouvolaan. Tällöin kotiutusvastuu jäisi lyöjäjokeri Juho Toivolalle ja numerolla lyöville Henri Litmaselle ja viime otteluissa paljon kotiutusvastuuta saaneelle Elmeri Liedolle, joita säestäisivät Hacklin ja Topi Kosonen.”

”Ihmettelen hieman myös Joensuun linjaa. Toissa syksynä joukkuetta haluttiin nuorentaa, mutta viime syksynä hankittiin 40-vuotias Topi Kosonen ja nyt 37-vuotias Hacklin. Toki molemmat ovat värikkäitä pelaajia ja jos Joensuuhun halutaan väriä, niin sitä kyllä saadaan. Jos JoMan tavoitteena on kuitenkin ottaa loikka Vimpelin, Kouvolan ja Mansen tasolle, Hacklinin kaltaisilla hankinnoilla sitä loikkaa ei oteta. Joni Rytkönen on toki huippuvahvistus, mutta häntä ei hankita ratkaisemaan Joensuun kotiutusongelmaa.”

ElmoTV on aiemmin kertonut jo Patrik Wahlstenin siirtyvän ensi kaudeksi Joensuusta Kouvolaan ja Joni Rytkösen tulevan Sotkamosta Joensuuhun. Lisäksi JoMa ilmoitti perjantaina tehneensä Elmeri Liedon kanssa uuden 1+1-vuotisen jatkosopimuksen.