Juho Lammikkoa ei lohduttanut mikään tappion jälkeen – ei edes historiallinen maali

Juho Lammikko oli hyvässä iskussa Ruotsia vastaan.

Jääkiekon MM2023Leijonat

Juho Lammikkoa ei lohduttanut mikään tappion jälkeen – ei edes historiallinen maali

Juho Lammikko teki uransa ensimmäisen MM-kisamaalin, mutta sekään ei lohduttanut Lammikkoa Ruotsi-tappion jälkeen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.5.2023 | KUVAT All Over Press

Suomen 1-1-tasoitusmaalin tehnyttä Juho Lammikkoa ei juurikaan lämmittänyt se, että porilaislähtöinen 27-vuotias hyökkääjä onnistui ensimmäisen kerran MM-areenalla maalinteossa.

”On ihan sama, kuka ne maalit tekee”, Lammikko tuhahti.

Lammikkoa ei tuntunut lohduttavan mikään mukaan, vaikka Tampereen illassa oli paljon positiivista.

”Se, että olemme pystyneet parantamaan, ei tällä hetkellä juuri lohduta. Täytyy muistaa, ettei turnaus vielä tähän ratkea, mutta toki tässä harmittaa ainakin tämä ilta.”

”Loimme paikkoja ja puolustimme hyvin. Se ei nyt riittänyt voittoon. Varmasti tässä on vielä jotain kehityskohteita. Nyt pitää levätä. Keskiviikkona tulee taas kova taistelu.”

Lammikko antoi kiitoksen myös Nokia Areenan yleisölle.

”Yleisö oli hyvä tänään”, hän tunnusti.

”Mutta ei sekään nyt lohduta.”

”Paransimme”

Erinomaisen ottelun Suomen maalilla pelannut Emil Larmi oli aavistuksen Lammikkoa puheliaammalla tuulella.

”Paransimme nyt peliämme ja se oli tärkeintä tässä kohtaa. Turnauksen startti ei ole ollut paras mahdollinen”, Larmi sanoi.

”Tämä rankkarimatsi oli sellainen, jossa kaveri teki yhden enemmän. Joskus se menee noin. Kyllä tämä ottaa päähän, koska sitä kuitenkin tykkää enemmän voittaa kuin hävitä.”

”Ei me tähän tappioon jäädä kauaksi aikaa kiinni. Otamme ottelusta hyvät asiat mukaan. Mutta pitää muistaa, että kaikki ovat omalla peliurallaan päässeet tähän pisteeseen, koska ovat niin kilpailuhenkisiä, joten sitä haluaa aina olla ottelussa se parempi, eikä ole kivaa hävitä.”

Larmi on nousemassa hyvien esitysten myötä Leijonien ykkösmaalivahdiksi MM-kisoissa.

”Vastuu tuntuu hyvältä. Lätkän pelaaminen on huomattavasti hauskempaa, kun saa olla jäällä – ennemmin kuin, että istuu penkillä. On hienoa päästä pelaamaan ja lunastaa sitä vastuuta mitä itselle on annettu. Kivempaa siis pelata kuin olla pelaamatta.”

”Enemmän maalille”

Kapteeni Marko Anttila harmitteli sitä, ettei Suomi päässyt riittävästi Ruotsin maalille.

”Kovaa kamppailua tämä taas oli. Paransimme ja tämä oli aivan varmasti turnauksen paras pelimme. Koko ajan pitääkin tietysti olla parempia, mutta maalille olisi pitänyt päästä vielä enemmän. Emme päässeet vielä luomaan pitkiä pyörityksiä. Puolustimme mielestäni kuitenkin hyvin ja ottelu oli tasainen.”

”Kyllä tällainen häviö on aina pettymys, koska hävittiin Ruotsille. Kehityssuuntaan voi kuitenkin olla tyytyväinen. Pysyimme parantamaan erityisesti kiekollista peliämme ja pidempiä hyökkäyksiä. Pääsimme myös paineen alta paremmin pois. Tehottomuus vaivasi hieman ja siihen pitää vielä löytää lääkkeitä.”

Jukka Jalonen harmitteli ottelun jälkeen Leijonien heikkoa ylivoimaa. Anttila oli samaa mieltä.

”Siinä meillä on kentällä niin paljon taitoa, että ainakin minä olen treeneissä ongelmissa”, Anttila naurahti.

”Yv:t ja av:t ovat todella isoissa rooleissa näissä turnauksissa ja niitä yritetään saada kuntoon. Alivoimalla tuli aivan loistava tappo jatkoajalla ja se on tosin ollut meillä muutenkin hyvässä maalissa. Ja kyllä se yv:kin ihan hyvältä minun silmääni näyttää.”

Anttila otti Suomen ainoan jäähyn varsinaisessa ottelussa. Anttilan mukaan virhe oli selvä.

”Luin ehkä väärin, mutta kyllä se pelaaja siinä tiesi, että olin tulossa taklaamaan. Siinä ei sitten ollut lopulta enää mitään tehtävissä, kun osuin. Tuomarit tekivät ratkaisunsa. En mielestäni tehnyt hirvittävän väärin siinä”, Anttila sanoi.

Muuten tuomarilinja aiheutti Leijona-leirissä närää.

”Tänään oli tuommoinen linja, että aika paljon sai ottaa ja kovin ottein. Muutama tilanne oli siinä maalin ympärillä. Me pysyimme hyvin kiekossa ja vastustajaa väsytettiin. Siinä sitten usein jäähyjä tulee, kun joku vetää jalat alta”, Kaapo Kakko analysoi.