Jukka Jalonen on pesusieni ja pelin mestari, joka ei panikoi jos asiat menee päin helvettiä

Jukka Jalonen on kolmen maailmanmestaruuden mies.

JääkiekkoLeijonatMM2021Videot

Jukka Jalonen on pesusieni ja pelin mestari, joka ei panikoi jos asiat menee päin helvettiä

Jukka Jalonen on voittanut urallaan kolme maailmanmestaruutta. Lehkosen pitkäaikainen apuvalmentaja Timo Lehkonen avaa, millainen mies Jalonen on.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.5.2021 | KUVAT All Over Press

Jukka Jalonen ja Leijonat joutuivat sunnuntaina mediaotsikkojen perusteella kriisiin, kun piskuinen Kazakstan yllätti Leijonat ottamalla sensaatiomaisen 2–1-jatkoaikavoiton hallitsevasta maailmanmestarijoukkueesta.

Jalosen pitkäaikaisena apuvalmentajana Leijonassa ja HPK:ssa toiminut Timo Lehkonen ei ole kuitenkaan tilanteesta ja varsinkaan Jalosesta huolissaan.

”Jukka miettii koko ajan etukäteen, miten toimitaan, jos menee huonosti, ja hänellä työkalut niihin tilanteisiin jo ennakkoon valmiina. Siksi Jukka ei mene paniikkiin, sillä se on jo miettinyt, miten tästä jatketaan eteenpäin”, Lehkonen sanoo ElmoTV:n haastattelussa.

Jalonen on voittanut urallaan kolme maailmanmestaruutta, kaksi miehissä ja yhden Nuorissa Leijonissa. Lehkonen mukaan Jalosen menestyksen salaisuus on selkeä:

”Jukka on pelin mestari. Hän tietää, miten otteluita voitetaan. Toinen asia on johtajuus. Hän osaa hyvin roolittaa joukkueen ja valmennustiimin. Ja lisäksi Jukka on pesusieni, joka kehittää itseään koko ajan”, Lehkonen sanoo.

Katso Timo Lehkosen haastattelu kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.