Jukka Jalosen legendaarinen oikea käsi ElmoTV:n MM-kisojen asiantuntijaksi

Timo Lehkonen toimi Jukka Jalosen apuvalmentajana Vancouverin olympialaisissa 2010, kun Leijonat voitti olympiapronssia.

JääkiekkoLeijonatMM2021

Jukka Jalosen legendaarinen oikea käsi ElmoTV:n MM-kisojen asiantuntijaksi

Jääkiekon MM-kisojen studioissa käydään mielenkiintoinen Lehkonen vs. Lehkonen taistelu.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 18.5.2021 | KUVAT All Over Press

Meidän pelin pääarkkitehteihin lukeutuva Timo Lehkonen on ElmoTV:n asiantuntija jääkiekon MM-kisoissa. ElmoTV seuraa jääkiekon MM-kisoja tekemällä normaalien juttujen lisäksi jääkiekon MM-kisoihin keskittyviä podcasteja ja videoita. ElmoTV:n MM-kisojen tähtiketjun täydentävät Samuel Savolainen ja Juuso Kokkonen.

Ensimmäinen podcast julkaistaan perjantaina, samoin ensimmäiset kisavideot.

Lehkonen lähtee uusiin haasteisiin innostuneena. Sähköä lisää se, että hänen veljensä Ismo Lehkonen on Ilta-Sanomien MM-asiantuntija.

”Jos Ika sanoo tietävänsä Meidän pelin tarkkaan, uskoisin tietäväni sen vielä paremmin”, Timo lähettää  terveisiä isolle veljelleen.

Timo Lehkonen tunnetaan ennen kaikkea Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen valmentajauran tärkeimpänä ja läheisimpänä aisaparina. Kaksikko johti Leijonia Vancouverin olympialaisissa 2010. He kuuluivat yhdessä Jalosen kanssa myös Doug Sheddenin valmennusryhmään vuoden 2008 MM-kisoissa. Kaudella 2005–06 Jalonen ja Lehkonen luotsasivat HPK:n sensaatiomaisesti Suomen mestariksi. Lehkonen oli Jalosen apuvalmentajana myös nuorten MM-kisoissa 2016, kun Suomi voitti kotikisoissaan maailmanmestaruuden.

Ennen valmennusuraansa Lehkonen oli yksi SM-liigan parhaista maalivahdeista. Hänet palkittiin kaudella 1992–93 liigan parhaalle maalivahdille myönnettävälle Urpo Ylönen -palkinnolla.

Lehkonen toimii nykyään Karhu-Kissojen valmennuspäällikkönä.