Jumboksi jääneen Valtteri Bottaksen suoritus oli kuin iltatuulen puhallus

Valtteri Bottas ajeli Bakun katuradalla jämäsijoista Williamsin Logan Sargeantin kanssa.

Formula 1

Jumboksi jääneen Valtteri Bottaksen suoritus oli kuin iltatuulen puhallus

Valtteri Bottas oli Bakun kilpailun hitain kuljettaja. ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari kysyy, onko suomalaiskuski jo luovuttanut.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.4.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas teki pohjanoteerauksen Azerbaidzhanin GP:ssä sunnuntaina. Kymmenen GP-voiton mies oli kisan tuloslistan viimeinen nimi ja jäi kierroksen kärjelle. ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mielestä nyt jokin on pahasti pielessä.

”Oli auton ongelmat mitkä hyvänsä, ainakaan tallikaveria hitaampia ei radalla voida olla”, Mustakari pauhaa.

Zhou Guanyu joutui keskeyttämään kisan lopulta ilmeisesti teknisen vian vuoksi ja jäi sen vuoksi tuloslistalla Bottaksen taakse, mutta kiinalainen ajoi radalla kuitenkin suomalaista nopeammin.”

Bottas on tällä kaudella kerännyt tililleen neljä MM-pistettä. Alkukausi on kuitenkin pienten tallien pisteidenkeruun aikaa ja silloin pitää onnistua. Mustakarin mukaan nyt ollaan jo pulassa.

”Vaikka Alfa Romeo on vetäytymässä Sauberin tallista ja resurssit niukkenee ennen Audin sisääntuloa, niin luovuttaa ei saa. Nyt pienen budjetin Haasitkin ovat jo Alfan edellä kahden kokeneen kuskin taktiikallaan. Kokemuksella on väliä.”

”Alfalla tarvitaan nyt heti nopea piristyminen. Bottas ei ole kädetön kuski, mutta kysymys kuuluu, onko hän jo luovuttanut? Bottaksen tämän viikonlopun suoritus vaikutti todelliselta iltatuulen puhallukselta.”

Are you ready? Get a 25€ combi free bet on your 1st deposit at Mr Green!

Audin tehdessä tuloa sisään F1-sarjaan, Sauber-tallin kuskien paikat ovat alkaneet kiinnostaa muitakin.

”Mietin, että näkeekö Bottas tulevaisuutensa jotenkin valottomana, koska tuntuu, ettei entistä paloa nyt ole.”

”Muistan keskustelleeni aikanaan Mika Häkkisen kanssa F1-kuskin ajouran lopettamisesta. Hän oli sitä mieltä, että kuskin pitää lopettaa heti, jos lopettamisajatuksia tulee mieleen, koska jos kuski ei keskity tehtäväänsä 101 prosenttisesti ja ole siinä täydellä sydämellään mukana, kasvaa onnettomuusriskikin. Silloin ei olla tarpeeksi läsnä näillä vauhdeilla ajettaessa.”

”Bottaksen pitää nyt näyttää tämän vanhan ukon hörinät vääräksi ja nousta tekemisessään omalle tasolleen – tai sitten tehdä niitä muita johtopäätöksiä.”