Kahden HJK-pelaajaan valinta Huuhkajiin on yllättävä ja ihmeellinen veto Kanervalta

Arttu Hoskonen on Viljami Sinisalon lisäksi toinen ensikertalainen Huuhkajissa.

HuuhkajatJalkapallo

Kahden HJK-pelaajaan valinta Huuhkajiin on yllättävä ja ihmeellinen veto Kanervalta

Joel Perovuo on yllättänyt Arttu Hoskosen ja Pyry Soirin nostamisesta Huuhkajien Kansojen liigan miehistöön.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 14.9.2022 | KUVAT All Over Press

Markku Kanerva nimesi maajoukkueen Kansojen liigan otteluihin Romaniaa ja Montenegroa vastaan. Joel, miltä valinnat näyttävät sinun silmääsi?

Valinnat ovat valtaosin odotettuja, mutta kieltämättä listalla on pari nimeä, jotka pistävät silmään ja herättävät jopa ihmetystä.

Viljami Sinisalon valinta maalivahtiosastolle on vielä ymmärrettävä Jesse Jorosen loukkaantumisen vuoksi. Sinisalo on vasta 20-vuotias ja lupaava maalivahti, joka hakee tällä kaudella kokemusta ja vauhtia lainasopimuksella Aston Villasta Burton Albionissa. Sinisalo on potentiaalinen tulevaisuuden maajoukkuemaalivahti ja tässä mielessä tämä on hyvä tilaisuus hänellä päästä leiritykseen ja haistelemaan Huuhkajien ilmapiiriä.

Sen sijaan toisen ensikertalainen, Arttu Hoskosen, ja Huuhkajissa toki jo aiemmin pelanneen Pyry Soirin valinnat ovat yllättäviä.

Hoskonen on toki lupaava pelaaja ja parantanut kesän mittaan esityksiään, mutta hänellä on silti ollut koko kauden haasteita omassa pelaamisessa. Nämä ongelmat ovat korostuneet erityisesti europeleissä Hoskosen pallollisessa pelaamisessa. Real Betis sopi siinä mielessä paremmin Hoskoselle, että Betisiä vastaan hän pääsi keskittymään oman boksin puolustamaan.

Hoskonen on toki kehittyvä kaveri, mutta ei hän missään mielessä ole loistanut HJK:n peleissä siinä mitassa, että olisin odottanut hänen nousevan maajoukkueeseen. Toki Sauli Väisäsen poissaolo loukkaantumisen vuoksi vapautti yhden paikan puolustuksessa, mutta Hoskosen valinta on silti yllättävä.

Soirin valinta on jopa vieläkin yllättävämpi. Hänen pelaamisensa on ailahdellut tosi paljon tällä kaudella ja Soiri on kaukana siltä tasolta, jolla hän on parhaimmillaan ollut ja jolla hänellä olisi oikeasti käyttöä maajoukkueessa.

Siksi olisin mieluummin nähnyt Soirin paikalla jonkun Naatan Skytän, Oliver Antmanin tai Daniel Håkansin kaltaisista nuorista lupauksista, joille leiritykseen ja maajoukkueryhmään pääseminen olisi ollut samanlainen mahdollisuus päästä haistelemaan hieman vaativampaa ilmastoa, kuten Sinisalon tapauksessa.

Mitä muuta odotat Huuhajilta syksyn maaotteluissa?

Mielenkiintoisin kysymys on ilman muuta se, mikä on Kanervan ja Huuhkajien taktinen lähestymistapa otteluihinn.

En lähde nyt miekkailemaan siitä, mikä olisi Huuhkajille optimaalinen pelimuoto, sillä olen jauhanut siitä yli vuoden. Toisaalta nämä peluuttamiseen ja taktiikkaan liittyvät kysymykset ovat olleet niitä isoja kysymyksiä, jotka ovat kohdistaneet polttavampaa valokeilaa myös Kanervan ja hänen tulevaisuutensa ylle. Huuhkajien vieminen ensimmäistä kertaa arvokisojen lopputurnaukseen oli Kanevralta kova saavutus, jota ei voi koskaan viedä häneltä pois, mutta jalkapallon kivikovassa kilpailullisessa maailmassa peruutuspeilin sijasta pitää katsoa koko ajan siihen, missä nyt mennään ja minne ollaan menossa.

Mutta odotetaan nyt Romania ja Montenegro -otteluita ja katsotaan sitten, missä Kanerva jalkapalloineen menee tällä hetkellä.