Kiekko-Espoon mylly on jauhanut neljä leijonaa Nuorten MM-joukkueeseen

Joona Väisänen on yksi espoolaisen kiekkokoulun kasvateista.

JääkiekkoLeijonatU20MM

Kiekko-Espoon mylly on jauhanut neljä leijonaa Nuorten MM-joukkueeseen

Nuorten Leijonien MM-joukkueesta löytyy tuttuun tapaan myös espoolaisen kiekkokoulun helmiä. Kim Hirschovits kertoo, miksi juniorityöhön satsaaminen on tärkeää myös Liiga-lisenssin ensi kaudeksi saaneelle Kiekko-Espoolle.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.12.2023 | KUVAT Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat starttaavat tapanina Göteborgissa. Suomi lähtee kisaan joukkueella, joka koostuu nuorista Liiga-pelaajista ja Pohjois-Amerikan yliopistosarjoissa pelaavista pelaajista, mutta on mukana myös muutama kotimaan Mestiksessä kiekkoileva pelaaja.

Ensi kaudella Liigaan nousua tekevässä Kiekko-Espoossa juniorityö on aina ollut tärkeä osa tekemistä. Seuran dynamo Kim Hirschovits on vuosien varrella jaksanut väsymättä painottaa sen tärkeyttä. Kiekko-Espoon arvoihin kuuluu miettiä nuorten pelaajien tulevaisuutta ja mahdollisia urapolkuja.

”Meidän tehtävämme on ennen kaikkea kehittää espoolaisen kiekon toimintaa”, Hirschovits muistuttaa.

”Mutta Espoon junioritoiminta on tosin ollut jo vuosi kymmeniä kovalla tasolla. Edustusjoukkueen puuttuminen Liigasta on ollut sellainen kuoppa, joka on vaikuttanut negatiivisesti espoolaiseen juniorikiekkoiluun. Sen korjaaminen on ollut yksi isoimmista tavoitteistamme. Nyt se on korjaantumassa ja sitä kautta saamme myös enemmän resursseja ja edellytyksiä kehittää junioritoimintaa edelleen.”

Suomi on tuottanut huipputason kiekkoilijoita maailman kiekkokaukaloihin pitkillä perinteillä. Tosin hiljattain tason putoamista on myös kritisoitu. Jotta huippupelaajia tulisi ainakin Espoosta jatkossakin, Hirschovitsilla on Kiekko-Espoon juniorikiekkoiluun selkeä tavoite.

”Kun Kiekko-Espoon toiminta ja juniorityön laatu kasvaa, tavoitteena on olla siinä tekemisessä Suomen kärkeä. Sitä kautta tekeminen auttaa isosti myös koko suomalaista jääkiekkoa.”

Tänä jouluna nuorten kisoissa viilettää neljä Kiekko-Espoo -taustaista pelaajaa.

”Espoon 3000 harrastajan yhteisö on ylivoimaisesti Suomen isoin. Prosentuaalisesti espoolaisia kiekkoilijoita on maajoukkueissa ollut usein hyvin iso prosentti. Meidän tekemisellämme on ollut iso merkitys koko suomalaiseen jääkiekkoon.”

”Vaikka keskitymme vankasti omaan tekemiseemme, tiedostamme myös oman vastuumme”, Hirschovits hymähtää.

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat pelataan Ruotsissa 26.12.2023 – 5.1.2024.