Kalervo Kummola vaatii Pekingin talviolympialaisten siirtämistä vuodella

JääkiekkoPeking 2022

Kalervo Kummola vaatii Pekingin talviolympialaisten siirtämistä vuodella

Kalervo Kummola katsoo, että Pekingin talviolympialaisia olisi siirrettävä yhä pahenevan koronatilanteen vuoksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.12.2021 | KUVAT All Over Press

Kaiken nähnyt ja kokenut Kansainvälisen Jääkiekkoliiton entinen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vaatii Pekingin talviolympialaisten siirtämistä vuodella yhä pahentuvan koronatilanteen vuoksi.

”Olen tätä ehdottanut jo jokin aika sitten ja ollut asiasta yhteydessä myös KOK:n Emma Terhoon. Tässä tilanteessa pitäisi tehdä samalla lailla kuin tehtiin kesäolympialaisillekin”, Kummola sanoo.

Emma Terho on Kansainvälisen Olympiakomitean urheilukomission puheenjohtaja. Kummola tuntee hänet hyvin Terhon tehtyään aikoinaan pitkän ja komean uran Suomen maajoukkueessa. Hän voitti urallaan olympiapronssia Naganossa 1998 ja Vancouverissa 2010, minkä lisäksi Terholla on neljä MM-pronssia.

Koronatilanne on pahentunut nopeasti, eikä sitä ole saatu kuriin myöskään urheilussa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF joutui keskiviikkona keskeyttämään alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen koronaepidemian sotkettuja kisojen ohjelman. IIHF etsii nyt uutta ajankohtaa pelata kisat loppuun – ja samalla uutta ajankohtaa myös koronan takia perutuille naisten alle 18-vuotiaiden MM-kisoille.

Eri urheilijayhdistysten kattojärjestön, Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin SHU:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt ei halua ottaa vielä kantaa siihen, pitäisikö Pekingin talviolympialaiset siirtää Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisten tavoin vuodella eteenpäin.

”Kysymys on aika mustavalkoinen, mutta yleisellä tasolla voisi sanoa, että Pekingin olympiakisojen siirtäminen on ainakin varteenotettava vaihtoehto. Kesäkisojahan siirrettiin vuodella. On kuitenkin huomioitava, että emme tiedä, mikä se koronatilanne on kuukauden kuluttua”, Ramstedt sanoo.

Pekingin talviolympialaisten on määrä alkaa 4. helmikuuta ja päättyä 20. helmikuuta.