Kankaanpää rukkaa joukkuetta rajusti – viisi pelaajaa lähtee, kuusi tulossa

Joona Lehtinen (vas.) syöksyy ensi kaudella Elmon tietojen mukaan JymyJussien paidassa.

Pesäpallo

Kankaanpää rukkaa joukkuetta rajusti – viisi pelaajaa lähtee, kuusi tulossa

Kankaanpää ei seuraa Sotkamon, Vimpelin ja Kiteen esimerkkiä, vaan hankkii pois lähtevien pelaajien tilalle kokeneita rivimiehiä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 27.9.2020

Kankaanpää rukkaa ensi kauden joukkuettaan kovalla kädellä. Suurimpana syynä joukkueen uudistamiseen on se, että osa tämän kauden avainpelaajista siirtyy muihin seuroihin ja kokenut Jouni Itävalo on lopettamisaikeissa. Pelinjohtaja Jukka Karttunen lähtee puolestaan Jyväskylän Kiri2020 -projektiin.

Kankaanpää menettää tämän kauden joukkueestaan Elmo-lehden tietojen mukaan ainakin viisi avainpelaajaa. Manse PP julkisti jo koppari Topias Liljan siirtymisen Tampereelle ja Kouvolan Pallonlyöjät Arttu Ruuskan siirron Kouvolaan. Valtteri Hämäläinen lähtee Ruuskan perässä entiseen seuraansa, Kouvolaan. Superin lukkarieliittiin noussut Joona Lehtinen pelaa ensi kaudella Elmon tietojen mukaan Seinäjoella ja lyöjäjokeri Petteri Kortelainen korvaa Koskenkorvalla Joensuuhun siirtyvän lyöjäjokeri Patrik Wahlstenin.

Kankaanpää paikkaa lähtijät hankkimalla mahdollisesti jopa kuusi uutta pelaajaa. Joona Lehtisen KaMan lukkarina korvaa Elmon tietojen mukaan JymyJussien lukkari Henri Itävalo. Hyvinkäältä KaMa on hankkimassa riveihinsä Lauri Vierimaan ja Koskenkorvalta Ville-Veikko Ollin. Antti Kortteenperä on tulossa puolestaan Vimpelin juniorikaartista. Sen lisäksi listalla on kaksi yllätysnimeä, kokeneet Henri Pulkkinen ja Ville Posti. Posti pelasi Superissa viimeksi toissa kaudella ja Pulkkinen kaudella 2018.

Elmo-lehden pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman suhtautuu Kankaanpään potentiaalisiin pelaajahankintoihin ristiriitaisin miettein.

”Onhan tuolla listalla muutama pesäpalloilija ja kyllähän KaMa säilyttää ensi kaudella uusitulla joukkueellaan sarjapaikkansa. Se minua kuitenkin hieman ihmetyttää, että samaan aikaan, kun pesäpallossa voitetaan Suomen mestaruus ja SM-pronssia  joukkueilla, joissa nuoret ja kokemattomat pelaajat ovat useilla avainpaikoilla, niin silti Kankaanpäässä hankitaan mieluummin vanhoja ja väsyneitä telakkamiehiä kuin annetaan omille lahjakkaille junioreille mahdollisuutta.”

” Ymmärtäisin asian paremmin, jos juniorityötä ei tehdä, mutta Kankaanpäässä on tehty 2000-luvulla todella laadukasta juniorityötä, mutta omat juniorit ovat silti joutuneet hakemaan peliaikaa ja vastuuta muista seuroista. Ja näköjään KaMassa jatketaan samalla linjalla, vaikka se selvisi tälläkin kaudella nuorten Superissa puolivälieriin asti”, Arffman sanoo.

Kankaanpää sijoittui päättyneellä kaudella miesten Superissa toiseksi viimeiseksi, mikä oli ennakko-odotuksiin nähden valtava pettymys.