Kankaanpää teki taas yllätyshankinnan – ja siitä voi tulla kesän 2022 uusi IPV-sensaatio

Teemu Rouhiainen (oik.) palaa kolmen kauden jälkeen takaisin Kankaanpäähän.

Pesäpallo

Kankaanpää teki taas yllätyshankinnan – ja siitä voi tulla kesän 2022 uusi IPV-sensaatio

Kankaanpää on voittanut kilpajuoksun Teemu Rouhiaisesta. Pekka Arffman pitää Rouhiaisen hankintaa järkevänä ja näkee KaMassa yllätyspotentiaalia.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.9.2021 | KUVAT All Over Press

Kankaanpään Maila jatkaa yllättävien hankintojen tekemistä. ElmoTV:n tietojen mukaan uusin kala KaMan verkossa on Kankaanpäässä loistokauden 2018 pelannut Teemu Rouhiainen. Juvalaislähtöinen Rouhiainen siirtyi Kankaanpäästä Hyvinkäälle, jossa hän pelasi kaksi kautta ennen siirtymistään täksi kaudeksi Haminaan.

Rouhiainen pelasi kaudella 2018 Kankaanpäässä kärkenä ja meni nollatilanteessa kentällä peräti 148 kertaa. Lukema oli runkosarjan suurin kyseisellä kaudella.

Kankaanpää on jo aiemmin hankkinut riveihinsä Severi Piispasen Pattijoelta, Sami Mikkolanahon Kiteeltä ja Juuso Vuorenmäen Koskenkorvalta.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Kankaanpään tilannetta nyt dramaattisesti parempana kuin vuosi sitten, jolloin joukkue uusiutui lähes kokonaan.

”Kankaanpään tilanne näyttää paljon valoisammalta kuin vuosi sitten tai tämän kauden alussa. En nyt vielä nostaisi Kankaanpäätä automaattisesti siihen 4-5 joukkueen haastajaryhmään, joka taistelee viiden suuren vanavedessä jäljelle jäävistä pudotuspelipaikoista, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kitee oli kesän 2020 ja Imatra tämän kauden sensaatiojoukkue – ja jos tämänhetkisessä näkymässä joku joukkue voisi olla kesän 2022 sensaatiojoukkue, se voisi hyvinkin olla Kankaanpää.”

”Kankaanpään on toisaalta myös nostettava tasoaan, sillä ensi kaudella Superissa on yksi joukkue vähemmän ja kilpailu on sitä kautta jo lähtökohtaisesti naksausta kovempi. Kaiken lisäksi tiedot Siilinjärveltä kertovat, että sinne ollaan kasaamassa vastoin kaikkia odotuksia varsin kilpailukykyistä joukkuetta. Pattijoki heikkenee viime kaudesta, mutta ei niin paljoa, että sen tarvitsi olla sarjapaikastaan huolissaan. Sitten sinne jäävät Koskenkorva ja JymyJussit, joista Jukka-Pekka Vainionpään ja Elmeri Liedon menettävä JymyJussit on tällä hetkellä täysi arvoitus.”

”Vaikka siirtomarkkinat vielä elävät, ensi kauden pohjataisteluista voi tulla todella mielenkiintoiset ja yllättävät, mutta jos tilannetta katsoo nyt toteutuneiden hankintojen ja muutosten valossa, Kankaanpää voi olla jopa paras joukkue tästä viimeisestä 4-5 joukkueen ryhmästä – ja jopa ensi kauden potentiaalinen yllättäjä.”

Kaksi kärkimiestä

Arffman pitää Rouhiaisen hankintaa järkevänä vetona, vaikka myös Pattijoelta hankittu Severi Piispanen on Rouhiaisen tavoin kärkimies.

”Kun Lauri Vierimaa ei jatka Kankaanpäässä, on selvää, että KaMa tarvitsee hänelle korvaajan numerona yksi. Nyt niitä korvaajia on jopa kaksikin. Se, miten Piispanen ja Rouhiainen roolitetaan sisällä, on yksi asia, mutta he molemmat ovat hyviä vahvistuksia myös ulkopeliin. Piispanen on hyvä kakkospolttaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan vaihtotilanteissa myös edessä. Rouhiainen on puolestaan hyvä koppari.”

”Muutenkin Kankaanpään hankinnoissa on oma logiikkansa. Rakensipa ja roolittipa KaMa miten tahansa kärkensä, he saavat vahvan kärjen ja sitä kautta tilanteita pitäisi tulla kotiutusosastolle, joka on myös vahvaa tekoa. Juuso Vuorenmäki on hyvä hankinta neloseksi ja vahva kotiuttaja, ja Sami Mikkolanaho ja Miikka Riikonen ihan kelvollisia lyöjäjokereita.”

”Eli KaMa on jo näillä hankinnoilla ja muutoksilla selvästi vahvempi sisäpelijoukkue ensi kaudella – ja samoin selvästi vahvempi ulkopelijoukkue. On saatu parempia pelaajia ja on myös saatu leveyttä. Esimerkiksi koppariosastolle on kolme hyvää vaihtoehtoa ja jopa senkin päälle vielä 1-2 pelaajaa, jotka voisivat pelata takana. Linjaan löytyy miehiä jokaiselle pelipaikalle ja hyvän kauden pelannut Henri Itävalo on perushyvä lukkari.”

”Ehkä KaMan paketti kaipaa vielä 1-2 etukenttäpelaajaa, jos KaMa ei tee sopimusta Kari Kellokosken ja Manu Haukkalan kanssa. Kun Kankaanpäästä tuntuu tuohta taas löytyvän, niin eivät nämä tämän syksyn kaappaukset välttämättä tähän lopu, Arffman arvioi.