”Kapinakenraali” on hyvä vahvistus, muttei yksinään ratkaise Mansen ongelmia

Kalle-Tapio Huuskon ura jatkuu seuraavaksi Mansessa.

Pesäpallo

”Kapinakenraali” on hyvä vahvistus, muttei yksinään ratkaise Mansen ongelmia

Kalle-Tapio Huusko siirtyy loppukauden mittaisella sopimuksella Hyvinkään Tahkosta Manseen. Pekka Arffman pitää siirtoa yllättävänä ja poikkeuksellisena.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 29.5.2023 | KUVAT All Over Press

Hyvinkään Tahkon avainpelaajiin kuuluneen Kalle-Tapio Huuskon pitkään vellonut epäselvä tilanne sai uuden käänteen maanantaina, kun Manse PP ilmoitti tehneensä Huuskon kanssa tätä kautta koskevan sopimuksen.

Mansen tiedotteen mukaan Huusko liittyy saman tien joukkueen harjoitteluvahvuuteen.

Huusko ei ole pelannut tällä kaudella vielä yhtään sarjaottelua. Hän on kärsinyt jalkavammoista, mutta häntä pidettiin myös Tahkon talvikauden myrskyissä johtavana kapinakenraalina. ElmoTV:n tietojen mukaan Huusko oli yksi niistä pelaajista, jotka ilmaisivat tyytymättömyytensä Tahkon tämän kauden pelinjohtajakaksikkoon, Raimo Braggeen ja tehtävästään sittemmin erotettuun kakkospelinjohtaja Riku Rantaseen.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ei ota kantaa siihen, mitä Tahkossa on talvikauden tapahtunut ja mikä niissä myrskyissä on ollut Huuskon rooli.

”Mutta kyllähän se, että Tahko on kaupannut oma-aloitteisesti jo jonkin aikaa Huuskoa muualle ja luopuu tässä vaiheessa kautta hänen tasoisestaan pelaajasta, on selvä osoitus siitä, että kysymys on kurinpidollisista asioista. Jos Huusko olisi loukkaantunut, ei Manse häntä olisi hankkinut ja peluuttaisi huomenna”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Huuskon lähtö on Tahkolle pelillisesti menetys.

”Tämän kauden osaltahan voidaan ajatella, ettei hänen lähtönsä heikennä Tahkoa nykyisestään, sillä Huusko ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua. Mutta jos verrataan viime kauteen, tilanne on toinen. Tahkolta ovat poissa nyt viime kauden kakkonen Jere Vikström ja kolmonen eli Huusko, jotka olivat keskeinen osa Tahkon erinomaista ykköskärkeä viime kaudella.”

Jesse Eskelinen on toki hyvä korvaaja Vikströmille kakkosena ja Santtu Patova on paikannut hyvin Huuskoa kolmosena. Patova oli kuitenkin aiemmin yksi Tahkon neljästä pääkotiuttajasta, joten sinne Huuskon poissaolo on iskenyt mutkan kautta.”

”Mutta jos tilanne oli se, että Huuskolta oli lyöty pelikentän luukut syystä tai toisesta kiinni, silloin tilanteeseen oli parempi saada joku ratkaisu ja nyt se on saatu.”

Manselle Huusko on Arffmanin mukaan selvä vahvistus etenkin sisäpelissä.

”Manse ei ole löytänyt Tuomas Jussilalle edes jotenkuten mitat täyttävää korvaajaa kolmosena. Jos Huusko on viimekesäisessä kunnossaan, hän ottaa ykköskärjen pääpelintekijän roolin vastuulleen. Hänkään ei ole Jussilan tasoa, mutta kukapa tässä maassa olisi.”

”Huusko on myös hyvä ulkopelaaja, mutta polttolinja ei ole ollut tähänkään saakka Mansen ongelma. Pikemmin heillä on linjan pelaajista jopa ylitarjontaa.”

”Huuskolle luontaisin rooli olisi pelata vaihtotilanteissa takalukijana ja takatilanteissa jompaakumpaa kulmaa, mutta katsotaan nyt, miten Jani Komulainen rakentaa palettinsa. Joka tapauksessa Leevi Lehto on se pelaaja, joka todennäköisimmin putoaa linjasta Huuskon alta. Lehto on täyttänyt kuitenkin tonttinsa hyvin, joten ulkona Huusko ei ole yhtä merkittävä vahvistus kuin sisäpelissä.”

Manse on aloittanut kautensa ennakoitua heikommin. Joukkueella on neljän ottelun jälkeen koossa viisi pistettä ja se on sarjassa vasta seitsemäs.

”Jotainhan Manse on pakko yrittää ja muuttaa. Tässä mielessä ymmärrän Huuskon hankinnan, mutta eivät Mansen kaikki ongelmat pelkällä Huuskolla ratkea. Yllättävintä Huuskon siirrossa on kuitenkin se, että hänen tasoinen pelaaja ylipäätään siirtyy tässä vaiheessa kautta kärkiseurasta toiseen. Se on pesäpallossa poikkeuksellista”, Arffman sanoo.