Kapteeni Hiirikoski uskoo, että Naisleijonien myrskyjen jälkeen on poutasää

Jenni Hiirikoski puolustaa Leijona-paidassa seuraavaksi Ruotsin EHT-turnauksessa.©AOP

Leijonat

Kapteeni Hiirikoski uskoo, että Naisleijonien myrskyjen jälkeen on poutasää

Liigassa on kauden aikana on valitettu otteluohjelman ankaruutta. Vaan miltä kuulostaisi liigaseuroissa tällainen kalenteri? Naisleijonilla on nimittäin edessä jälleen kova rypistys Euro Hockey Tourilla, kun joukkue pelaa hurjat neljä ottelua neljän päivän sisään.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 14.12.2022

Koko kulunut vuosi on Naisleijonien kohdalla kulkenut kohusta kohuun. Kaiken kokenut Jenni Hiirikoski, 35, iloitsee nyt siitä, että tilanne joukkueessa on rauhoittunut ja Naisleijonissa rakennetaan uutta ja katsotaan tiukasti eteenpäin. Suomi voitti Euro Hockey Tourin kotiturnauksensa viime kuussa. Se ei hävinnyt silloin otteluakaan.

”Viime turnaus oli tosi hyvä tapahtuma meille joukkueena ja oli tosi hyvä nähdä joukkueen uudet tulokkaat. Kun mukaan tulee uusia ihmisiä, niin aloitetaan aina alusta. Saimme turnauksessa kuitenkin ne voitot, mitä janosimme. Ja varmasti sitä janoa riittää myös nyt Ruotsin turnauksessa”, Hiirikoski tuumaa.

Hiirikoski puolustaa jo kuudetta kauttaan Ruotsin Luleå HF:ssä. Naisleijonssa on mukana yhteensä kuusi Luulajan pelaajaa. Seuraa edustavat myös Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Jenna Pirttijärvi, Viivi Vainikka ja Noora Tulus.

”Olemme tulleet sinne hieman eri aikoina ja pystyneet jeesaamaan toinen toisiamme alkuaikoina. Maajoukkueelle on iso vahvuus, että mukana on pelaajia, jotka pelaavat myös arjessa yhdessä ja tuntevat toisensa siksi hieman eritavalla.”

Ruotsin EHT-turnaus pelataan Ängelholmissa 14.-17. joulukuuta. Mukana ovat Ruotsin ja Suomen lisäksi taas myös Saksa, Sveitsi ja Tshekki. Turnausviikosta tulee kiivas.

”Nyt pelataan neljä peliä neljään päivään. Sellaisia viikkoja ei pelaajilla tule kaudessa montaa, että pelataan niin tiuhassa tahdissa. Se on aina fyysisesti hyvä testi, kun tässä kuitenkin valmistaudutaan kohti kevään pelejä”, Hiirikoski arvioi.

”Odotan, että nyt alkavassa turnauksessa tutustumme pelaajina enemmän toisiimme ja otamme jälleen pelillisiä steppejä eteenpäin.”

Hiirikoski nimeää turnauksen kovimmaksi vastustajaksi Tshekin.

”Pidän Tshekkiä vaikeana vastustajana ja tietysti Ruotsi haluaa varmasti tehdä kotiturnauksessaan aivan kaikkensa.”

”Näissä otteluissa on Ruotsin kohdalla varmasti apua siitä, että itse tuntee hieman keitä siellä on vastassa, koska pelaa Ruotsissa. Mutta pitää muistaa, että Tshekeilläkin on paljon pelaajia, jotka pelaavat Ruotsissa työkseen.”

”Ja vaikka on jo vuosien kokemus näistä vastustajista, niin aina pitää elää peli ja tilanne kerrallaan.”

Hiirikoski on iloinen siitä, että naisten jääkiekko saa nykyään huomiota ja sitä seurataan eri tavalla kuin aiemmin. TV:ssä näkyy jo muitakin otteluita kuin vain olympiakiekko.

”Naiskiekko näkyy ja kuuluu nyt aivan eri tavalla ja se on kiva juttu nuorille pelaajille. Arvostusta on myös enemmän. Naisleijonien näkyvyyden vuoksi kiinnostusta on varmasti naiskiekossa jo junnupoluillekin.”

Hiirikoski on todellinen Naisleijonien konkari. Pelipaloa riittää yhä.

”Itse en tiedä kauan vielä jatkan. Parisenkymmentä vuotta on nyt tullut pelattua maajoukkueessa, mutta nautin yhä pelaamisesta ja tykkään työstäni. Elän nyt sitä pikkujennin unelmaa.”