Karhu raateli ristiriitaisen Patrik Laineen ja Columbus Blue Jacketsin iltapäiväkävelynsä lomassa

Boston Bruins kuritti Patrice Bergeronin johdolla Columbus Blue Jacketsia ja entistä karhua Sean Kuralya.

JääkiekkoNHL

Karhu raateli ristiriitaisen Patrik Laineen ja Columbus Blue Jacketsin iltapäiväkävelynsä lomassa

NHL:n itäisen konferenssin heikoin joukkue Columbus Blue Jackets hävisi koko NHL:n kärjessä porskuttavalle Boston Bruinsille selvästi, vaikka karhut löivät tiskiin vain minimisuorituksen.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 17.12.2022 | KUVAT All Over Press

Ensimmäinen kymmenen minuuttia lauantai-illan NHL-ottelusta näytti siltä kuin Boston Bruins ja Columbus Blue Jackets pelaisivat eri sarjaa. David Pastrnakin ylivoimaosumalla 1–0-johtoon mennyt Bruins piti Blue Jacketsia ilman laukausta maalia kohti yli puolet avauserästä.

Kun Bruins vyörytti hyökkäyksiään ennen kaikkea keskikaistan ylivoimansa avulla, näytti siltä, että peli saattaisi olla ohi nopeastikin.

Lopulta illasta tuli hetkeksi nihkeä kotijoukkueelle, kun se sortui huolimattomaan jäähyilyyn ja antoi selvästi heikommalle vieraalleen tunteen siitä, että sillä saattaisi olla pieni mahdollisuus pelata voitosta. Todellisuudessa sitä mahdollisuutta ei ollut, vaikka ajoittain avauserän lopussa ja toisessa erässä kotijoukkue vaikutti olevan iltapäiväkävelyllä.

Bruins ei todellakaan venynyt parhaansa, mutta Blue Jacketsin koko kauden selvillä olleet ongelmat olivat jälleen pinnalla. Ensinnäkin Jarmo Kekäläinen on rakentanut joukkueen, joka on keskikaistalta totaalisen vajaa.

Ykkösketjua keskeltä johtava Boone Jenner osui toki ylivoimalla, mutta hänen pelikäsityksensä ja kiekollinen osaamisensa on varsin rajallista. Jack Roslovic vuotaa ajoittain Patrik Laineen rinnalla kuin seula ja taso ailahtelee kovasti. Cole Sillinger on täysi raakile ja Sean Kuraly hoitaa jämäminuutit.

Toisekseen Kekäläisen kesällä hankkima Erik Gudbransson on todellinen katastrofi NHL-tasolle. Neljä miljoonaa dollaria kaudessa palkkatilasta lohkaiseva oman pään luuta saa enemmän tai vähemmän ottaa kontolleen kaksi lauantain omiin syntyneistä maaleista.

Kun peliä alettiin ratkoa kolmannessa erässä, esiin tuli myös ehkä joukkueen suurin ongelma. Jo viime kaudesta lähtien puhuttu puolustuspelivalmiuden puute tuli karusti esiin, kun tasoitusmaalia piti lähteä hakemaan.

Puolustuspelivalmiudesta vastaa päävalmentaja Brad Larsen. Hänet palkkasi Kekäläinen, joka on vähän väliä ollut mediassa puolustelemassa päävalmentajavalintaansa, joka on osoittautunut pelin suhteen kyvyttömäksi.

Mitä pitäisi ajatella Patrik Laineesta?

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Patrik Laineen maalijyvä näyttää jälleen löytyneen.

Patrik Laineen tilanne on erikoinen. Kausi on ollut rikkonainen ja pienten vammojen sävyttämä. Kuitenkin joulukuussa Laine on löytänyt tehojyvän ja on lähellä jo piste per peliä tahtia tällä kaudella pelaamissaan otteluissa.

Tänään Laine merkkautti taululle numerot 1+1. Syöttöpiste oli epätarkka kakkossyöttö Johnny Gaudreaulle Jennerin maaliin. Maali oli kavennus numeroihin 4­–2, kun peli oli käytännössä ratkaistu.

Laine pelasi tehojen puolesta kelvollisen pelin, mutta muutakin hyvää löytyi. Muutama vahvan mailapaineen tuottama riisto, runsaasti laukauksia, joista maalin lisäksi yksi kilahti tolppaan, mahtuivat esimerkiksi Laineen iltapäiväpuhteeseen.

Samalla Laineelta nähtiin myös useampi heikko suoritus. Kiekonmenetykset alimpana pelaajana hyökkäyssiniviivan päällä ja pari kappaletta hieman kiusallisia kaatumisia värittivät myös suomalaisen ottelua.

”Pitää saada vihaajille puheenaihetta”, kommentoi Laine päiväpelien merkitystä Viaplaylle aiemmin antamassaan haastattelussa. Puhetta varmasti tämänkin ottelun jälkeen riittää. Maali tuli, mutta voittavaan jääkiekkoon jäi jälleen matkaa.