Kärppien tiedotustilaisuus ei mennyt nappiin – avoimien kysymysten määrä vain lisääntyi

Mikä on Kärppien suunta tällä kaudella ja tulevaisuudessa?

JääkiekkoLiiga

Kärppien tiedotustilaisuus ei mennyt nappiin – avoimien kysymysten määrä vain lisääntyi

Kärpät kertoi Mikko Myllykosken palkkaamisesta uudeksi urheilujohtajaksi, mutta Samuel Savolainen jäi ihmettelemään tiedotustilaisuuden antia.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 12.9.2023 | KUVAT All Over Press

Kärpät kertoi palkanneensa entisen pelaajansa Mikko Myllykosken seuran uudeksi urheilujohtajaksi. Samuel, miten kovana nimityksenä pidät Myllykosken palkkaamista?

Odotin, että Kärppien tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa olisi saatu vastauksia keskeisiin avoimiin kysymyksiin, mutta tässä kävi nyt niin, että avoimien kysymysten määrä vain kasvoi tiedotustilaisuudessa.

Nyt tiedotustilaisuudessa keskityttiin muistelemaan lähinnä Myllykosken peliuraa ja kerrottiin hänen taustoistaan. Ehkä nekin oli hyvä kertoa, mutta olisin odottanut, että olisi saatu myös vastauksia sellaisiin kysymyksiin, mihin tarpeeseen Myllykoski on palkattu, miksi hänet palkattiin, mikä on hän roolinsa Kärpissä ja miten esimerkiksi vallanjako Lasse Kukkosen kanssa menee.

Best odds for Liiga, NHL, Premier League, Veikkausliiga, Finnish pesäpallo and and all top sports in the world! Play now at Stake.com!

Johtaako Myllykoski oikeasti Kärppien urheilupuolta ja onko hän seurajohdon puolelta päävalmentaja Lauri Marjamäen tärkein työpari ja sparrari vai onko hän enemmän juoksevien asioiden hoitaja ja isoihin ratkaisuihin pitää hakea puumerkki kehitysjohtajana toimivalta Kukkoselta?

Myllykoskea on aivan turha tuomita ennen kuin hän on edes aloittanut työnsä, mutta kyllä tässä myös hieman maistuu jonkinlainen kompromissin maku – varsinkin, kun Kärppien urheilujohtajan paikka pitäisi olla suomalaisen jääkiekon halutuimpia pestejä.

Kärpät on ollut resursseihinsa nähden viime vuosina hieman tuuliajolla. Korjaako Myllykosken nimitys Kärppä-laivan kurssin?

Juuri tämän tyyppisiin kysymyksiin Kärpillä olisi ollut tänään erinomainen tilaisuus vastata ja vakuuttaa niin kannattajat, yhteistyökumppanit kuin koko jääkiekkoperhe siitä, että Kärpät pysyy tulevina vuosina Tapparan ja Ilveksen kyydissä mukana, vaikka tamperelaisilla onkin uusi upea areena, jonka avulla voidaan painaa aivan erinäköisiä seteleitä Raksilan vanhassa painossa.

Toivottavasti Kärpät tietää itse, mikä on heidän visionsa, strategiansa ja heidän tavoitteensa ja mikä Myllykosken rooli tulee näiden tavoitteiden saavuttamisessa olemaan. Olisi kuitenkin olettanut, että tämän päivän viestinnässä tällaiset asiat osattaisiin kertoa ja viestiä myös ulospäin.

Nyt Kärppien tiedotustilaisuus oli tässä mielessä pettymys. Oleellinen kysymys on nyt se, kuvaako tämänpäiväinen tiedotustilaisuus laajemminkin Kärppien nykyistä tilaa vai oliko kysymys vain huonosti suunnitellusta tiedotustilaisuudesta?