Karri Kivi on hyvä veto Ässiltä, mutta valmentajaa vaihdettiin liian myöhään

Karri Kivi palaa takaisin Ässien laatikkoon.

JääkiekkoLiiga

Karri Kivi on hyvä veto Ässiltä, mutta valmentajaa vaihdettiin liian myöhään

Karri Kivi ottaa komennon Ässissä loppukauden ajaksi. Samuel Savolaisen mukaan päävalmentajaa vaihdettiin kuitenkin liian myöhään.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 23.11.2021 | KUVAT All Over Press

Päivän valmentajauutinen tulee Porista. Ari-Pekka Selin jättää seuran apuvalmentaja Pasi Arvosen tavoin ja Karri Kivi palaa Ässien päävalmentajaksi loppukaudeksi. Samuel, millaisia ajatuksia se tuoreeltaan herättää?
Ensimmäinen reaktio on, että jos muutos aiottiin tehdä, olisiko se pitänyt tehdä hieman aiemmin? Jo pitkään näytti siltä, että Ässien kausi ei ole ottamassa tällä porukalla nyt positiivista käännettä. Nyt tilanne päästettiin pisteeseen, jossa nousu pudotuspeleihin on kirjaimellisesti kiven takana – tai Kiven takana.

Parhaat kertoimet Liigaan. Jokaiselle kierrokselle. Expektiltä!

Ja tietysti kun tällaiseen tilanteeseen ajaudutaan, siihen pätee aina se totuus, että syyllinen ei ole vain päävalmentaja Selin – vaan myös koko seurajohto. Mutta tässä bisneksessä päävalmentaja on järjestäen se, joka hinnan maksaa, edelleen. Ja olihan niitäkin viestejä kuultu, että kaikki ei ollut kehitysjohtaja Tommi Kerttulan ja päävalmentaja Selinin välillä pelkkää ruusuilla tanssimista.

Onko Kivi ratkaisu Ässien kriisiin ja onko nousu mahdollinen?
Jos vertaa esimerkiksi Ässiä HPK:n tilanteeseen, niin molemmissa seuroissa pelaajarekrytoinnitkin ovat menneet monelta osin pieleen. HPK:kin oli välillä todella syvissä vesissä, mutta Jarno Pikkarainen on tehnyt kovan valmennustempun laittaessaan HPK:n puolustuspelin kuntoon, vaikka joukkueessa on kärkitason taitovajetta ja ylivoimapeli ei tuota yhtään mitään. HPK voittaa nyt jatkuvasti tiukkoja pelejä ja on palannut taisteluun pudotuspelipaikoista, vaikka sekin tilanne ehti näyttää jo todella hankalalta. Mahdollisuuksia siis käytännössä on, sen esimerkiksi Pikkarainen on Kerhossa osoittanut.

Yllätyitkö siitä, että Ässät sai Karri Kiven puikkoihin?
Se, että Kivi lähti loppukauden sopimuksella valmentajaksi oli jonkinasteinen yllätys, sillä Ilta-Sanomat on uutisoinut, että Jere Härkälä olisi Ässien tulevan kauden päävalmentaja. Jokin muutos Ässissä kuitenkin tarvitaan, mutta on nähtävä hieman ensin sitä, millä keinoin Kivi alkaa Ässien kuppiloita laittamaan kuntoon, ennen kuin voi arvioida sitä – onnistuuko hän puolimahdottomassa.

Eikä sitä voi sivuuttaa, etteikö Kiven palkkaamisessa olisi jonkinlaista PR-arvoakin. Isomäestä kadotetusta tunteesta on Porissa puhuttu paljon ja nyt päävalmentajaksi tulee Ässissä mestaruuden luotsannut Kivi. Kivi on erittäin uskottava valmentaja, Porissa varmasti kultavalmentajana rakastettukin ja se luo varmasti kiinnostusarvoa Poriin. Sitäkin Ässien lässähtänyt pannukakku nyt tarvitsee.