Lahjomattomat: Liigan tilastointi on piittaamatonta puuhastelua – hukattu jopa maaleja

HIFK ei ole ainoa paikka, jossa alkukaudella on riittänyt ongelmia. Myös Liiga kamppailee raivostuttavien ongelmien kanssa.

LahjomattomatPodcastit

Lahjomattomat: Liigan tilastointi on piittaamatonta puuhastelua – hukattu jopa maaleja

Lahjomattomat-podcastin uusimmassa jaksossa avataan yhtä Liigan kiihkeimmistä puheenaiheista - katastrofaalisia tilastointiongelmia.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 4.11.2022 | KUVAT All Over Press

Lahjomattomat-podcastin uusimmassa jaksossa pureudutaan seuraaviin lahjomattomiin puheenaiheisiin:

  • Liiga-kauden alkua on värittänyt järkyttävät tilastointiongelmat. Uusi ja uljas tilastointiohjelma on hukannut jopa maaleja muista vääristymistä puhumattakaan. Lisäksi Liiga-seuroilla on ohjelmia, joissa kentän tapahtumia ja tilastoja jopa simuloidaan. Samuel Savolainen antaa kyytiä Liigan tilastoinnille, rempallaan oleville nettisivuille, viime kaudesta heikentyneelle tv-tuotteelle ja niille, jotka asioista vastaavat.  Savolaisen mukaan ongelmat kertovat puuhastelusta. piittaamattomuudesta ja siitä, että Liigan julkisivu on tällä hetkellä homeessa.
  • VAR on noussut yhdeksi jalkapallon suurista kirosanoista. Tappaako VAR jalkapallosta flow’n ja tunteen – ja jos tappaa, tappaako se lopulta myös pelin nimeltä jalkapallo? Joel Perovuo ja Jukka Rönkä ottavat kantaa, mikä VAR:ssa mättää ja pitäisikö siitä luopua kokonaan?
  • Tilastoista ja niiden hyödyntämisestä on tullut keskeinen osa jalkapalloa ja pelin kehittämistä. Jukka Rönkä purkaa matemaattisen laskennan kautta Valioliigan mestaruustaistelun asetelmia ja kertoo, miksi liigamestaruus on enää kahden joukkueen välinen kilpajuoksu.

Kuuntele uusin Lahjomattomat-podcast Spotifyssa, Applessa tai SoundCloudissa.

https://open.spotify.com/episode/2XQmPPP8x85AApjDvjsXul?si=qpD8_uOdSbyMPlhBMaNySQ