Kello tikittää Max Verstappenin ja Red Bullin avioliiton suhteen huolestuttavaan suuntaan

Max Verstappen vastaili torstaina median kysymyksiin Itävallan GP:n lehdistötilaisuudessa.

Formula 1

Kello tikittää Max Verstappenin ja Red Bullin avioliiton suhteen huolestuttavaan suuntaan

Red Bull ilmoitti Max Verstappenin ajavan tallissa myös ensi kaudella. Erkki Mustakari avaa, mistä erikoinen ilmoitus kertoo.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 27.6.2024 | KUVAT All Over Press

Turbulenssissa koko kauden johtoportaan toimien vuoksi ollut Red Bullin F1-talli voi puolittain huokaista helpotuksesta. Max Vertappen vahvisti torstaina Itävallassa, että ajaa ensi kaudellakin juomajätin autolla.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari muistuttaa, että hollantilaiskuski kiinnostaa silti yhä myös Mercedestä, joka haluaisi kuljettajaksi sarjan valovoimaisimman tekijän ja tämän rinnalle lupaavan tulokkaan Andrea Kimi Antonellin.

”Mercedes on osoittanut mielenkiintoa Verstappenia kohtaan ja nuorta Antonellia se on työntämässä F1-autonsa rattiin jopa vielä tällä kaudella. Red Bull veti toistaiseksi pidemmän korren Verstappenin kanssa, mutta voihan muutoksia silti vielä tapahtua myöhemminkin”, Mustakari sanoo.

Tekninen guru Adrian Newey teki jo omat päätöksensä ja jätti Red Bullin sisäisten ristiriitojen vuoksi alkukaudella.

”Vuonna 2026 moottorisäännöt menevät uusiksi ja Newey olisi ollut tärkeä työkalu Red Bullin pakissa niitä varten. Verstappen sitoutuu kommenteissaan nyt kauteen 2025. Ilmoitus on siinä mielessä jopa hieman erikoinen, että hänellä on pitkä, aina kauden 2028 asti kestävä sopimus tallin kanssa. Tämä viittaa juuri siihen, ettei mikään ole formula ykkösissä varmaa muu kuin epävarmuus.”

”Verstappen haluaa varmasti nähdä, mihin suuntaan Red Bullin kehitys muihin talleihin verrattuna kehittyy Neweyn lähdettyä. Varsinkin McLaren on jo nyt lähestynyt Red Bullin ylivoimaa ja tämä kausi onkin Verstappeni dominoinnin sijaan muuttunut hyvin mielenkiintoiseksi. Tästä ei ole enää maailman suurin loikka siihen, että Red Bull ei olisikaan enää sarjan ykköshevonen.”

Mustakari uskoo, että Verstappenin vauhdista homma ei jää jatkossakaan kiinni.

”Verstappen on kehittynyt loistavaksi kuskiksi, jolla on myös teknistä- ja taktista osaamista. Red Bull on tarjonnut hänelle auton, joka on niin vahva paketti, ettei Verstappenin ole tähän mennessä tarvinnut laittaa likoon kaikkea osaamistaan. Nyt kisahaastetta on kuitenkin ollut ja olen varma, että myös Verstappen on jopa nauttinut tilanteesta – tuskin kuitenkaan siitä, että hän ei ole aina varmasti ykkösenä.”

Red Bullin kuljettajakaksikko pystyy toistaiseksi samana, sillä Sergio Perez teki kesäkuun alussa kahden vuoden jatkosopimuksen.

”Talli on saanut paljon kritiikkiä Perezin jatkopestistä, mutta kyllä hän pystyy myös pärjäämään, jos tuntee radan metkut ennestään ja olosuhde on hänen vahvuuksiensa puolella. Perezin jatkosopimuksella on aivan varmasti myös Verstappenin hyväksyntä. Meksikolainen on mukava kakkoskuski, eikä ahdistele mestaria liiaksi”, Mustakari sanoo.