Kempele ja Joensuu pelasivat kamalaa pesäpalloa ja nyhjäsivät järkyttävät tilastot

Ville Lantiainen debytoi perjantaina JoMan riveissä. Siitä ottelusta jäi jotain kerrottavaa, mutta Kempeleen matkalta korkeintaan vain maisemat.

Pesäpallo

Kempele ja Joensuu pelasivat kamalaa pesäpalloa ja nyhjäsivät järkyttävät tilastot

Kempele voitti Joensuun maanantain ainoassa miesten Superin ottelussa, mutta Pekka Arffman oli järkyttynyt sisäpelin tasosta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 16.5.2022 | KUVAT All Over Press

Kempele voitti Joensuun maanantain ainoassa miesten Superin ottelussa 1-0 (2-1, 0-0). Pekka, aika erikoinen ottelu?

Kamala ottelu ja surkeaa pesäpalloa molemmilta. Lämpöasteita oli seitsemän eli se ei ollut ongelma, mutta ottelussa oli koko ajan voimakas vastatuuli, mikä vaikeutti pelaamista. Vastatuuli on kelinä hankalampi kuin esimerkiksi jatkuva sade, mutta se ei muuta sitä, että tämä oli luokaton esitys molemmilta joukkueilta.

Kuvaavaa oli, että KeKillä oli ottelussa kuusi kolmostilannetta ja JoMalla neljä kolmostilannetta – ja kummallakin joukkueella oli vain 18 kärkilyöntiä eli vuoroparia kohden reilut kaksi kärkilyöntiä. Oli kyllä todella surkea pesäpallo-ottelu sisäpelin osalta.

Eniten tässä ottelussa yllätti se, ettei olosuhteisiin reagoitu mitenkään. Nyt pelattiin hyvän kelin pesäpalloa ja esimerkiksi Joensuu nyhräsi läpi ottelun vaihtotilanteita pääosin lyhyillä. Tällaisessa kelissä pitäisi uskaltaa muuttaa pelaamista ja lyödä vaihtotilanteissa taitolyöntien sijasta kovempia puhkovia lyöntejä. Toki koviin lyönteihin liittyy riskinsä, mutta ei tämä riskitönkään peli johtanut muuhun kuin luokattomaan esitykseen ja tappioon.

Voidaanko tämän ottelun perusteella tehdä kummastakaan joukkueesta mitään suurempia päätelmiä?

Ei voida, eikä kannata tehdä. Toki jotakin se kertoo kummankin joukkueen pelinjohdosta, että olosuhteisiin ei reagoitu – ei ennen ottelua eikä tauolla, ja peliä pelattiin hyvin varovaisesti, vaikka keli ja peli huusivat pelaamaan tänään rohkeampaa sisäpeliä. Mutta ei sekään mikään suuri yllätys sinälleen ollut näiltä pelinjohtajilta.

Kokoonpanokysymykset ovat kauden alun perusteella selkeät. Konsta Kettunen puuttuu edelleen JoMalta ja kun hän palaa, hän ottaa kakkosen hihaansa ja Samuel Tirkkonen siirtyy kakkoskärkeen. Tänään lukkarina pelasi Topi Kosonen ja Ville Väliaho ei ollut lainkaan joukkueessa. On oletettavaa, että JoMa jatkaa jakamalla lukkarivastuun.